Negocierile de la SNLO s-au încheiat. Nici un drept în plus pentru mineri

Negocierile privind contractul colectiv de muncă pentru anul 2012 s-au încheiat ieri în cadrul Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO). Sindicatele din USMO au semnat contractul, deşi au avut mari nemulţumiri legate de prevederi. Liderii de sindicat nu au obţinut nici măcar un procent în plus la salariile minerilor, deşi s-au aşezat la masa negocierilor plini de speranţă dată fiind creşterea foarte mare de cărbune. Cei mai mulţi mizează însă că noul contract va fi valabil doar până la înfiinţarea Complexului Energetic Oltenia, respectiv trei luni, după care se vor relua negocierile.

Rezultat dezamăgitor în privinţa negocierilor contractului colectiv de muncă la SNLO. Minerii vor avea şi anul viitor acelaşi salariu. De fapt, minerii nu au obținut nici un alt beneficiu faţă de 2011, liderii de sindicat precizând că s-au făcut mai multe modificări de formă decât de conţinut. ”Nu s-a adus nicio modificare faţă de vechiul contract, nicio creştere salarială, nimic. Modificări mai mult de formă decât de conţinut. În ceea ce mă priveşte nu sunt deloc mulţumit de aceste negocieri, dar nu contează părerea mea dacă ceilalţi au fost de acord”, a declarat Constantin Ureche, liderul sindicatului Lupoaia.

Contractul, valabil trei luni-

Liderul de la Lupoaia spune că toţi ceilalţi colegi ai săi sindicalişti au fost de acord cu prevederile noului contract colectiv pentru că altfel nu ar fi semnat. ”Dacă nu erau mulţumiţi nu semnau. Eu sunt dezamăgit că nu am putut face mai mult pentru oameni pentru că au muncit mai ales acum cu cererea asta de cărbune”, a adăugat Ureche. Acesta a adăugat că cea mai mare parte din colegii săi au mizat pe faptul că noul contract va fi valabil doar până la înfiinţarea CEO. ”Sperăm să se înfiinţeze Complexul Energetic Oltenia pentru ca în felul acesta să nu mai fie valabil şi să putem relua negocierile. Cred că pe asta au mizat şi ei”, a adăugat Constantin Ureche.

CE AU OBŢINUT

Prevederile privind transportul şi masa caldă au rămas aceleaşi, minerii beneficiind în continuare de gratuitate. În ceea ce priveşte biletele de tratament, s-a obţinut o uşoară creştere în sensul că acum administraţia va suporta 70% din valoarea biletului şi nu 60 cum a fost în 2011.

ANUNŢ

Lipsa unor creşteri salariale fusese anunţată încă de acum o săptămână de directorul SNLO, Daniel Burlan. Acesta a motivat atunci că deşi anul 2011 a fost foarte rău pentru segmentul hidro şi bun pentru SNLO, anul 2012 ar putea fi unul cu precipitaţii şi nu şi-ar mai permite acoperirea unor salarii mai mari.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: