Negomir: Licitaţie pentru modernizarea a două drumuri

Drumurile comunale DC69 Valea Racilor-Fântânele şi DC67 Ursoaia-Corobăi vor fi modernizate începând din primăvara anului viitor. Administraţia locală din Negomir a semnat contractele de finanţare pentru cele două proiecte, în prezent lucrările fiind scoase la licitaţie. Astfel, cetăţenii comunei vor putea ajunge în comunele vecine, Urdari şi Dragoteşti, mult mai repede.

Administraţia locală din Negomir a semnat recent două contracte de finanţare cu Ministerul Dezvoltării pentru modernizarea drumurilor comunale ce fac legătura cu comunele Dragoteşti şi Urdari. Modernizarea DC69 Valea Racilor-Fântânele se ridică la 2.1 milioane lei, iar pentru recondiţionarea DC67 Ursoaia-Corobăi administraţia a solicitat suma de 4.7 milioane lei. „Am făcut proiectele tehnice, când s-a semnat contractul erau la faza de studiu de fezabilitate. În baza proiectelor tehnice, acum sunt în curs de licitaţie. Le-am scos pe SEAP pentru licitaţia de lucrări. Dacă licitaţia va decurge bine, estimăm că din primăvara anului viitor vor fi demarate lucrările de modernizare. Probabil contractul se va încheia până la sfârşitul lunii noiembrie”, a declarat Tudor Oiţă, inspector la Compartimentul Investiţii din cadrul Primăriei Negomir.

Autorităţile locale vor mai semna în curând un nou contract de finanţare cu reprezentanţii Ministerului Dezvoltării pentru implementarea proiectului ce vizează alimentarea cu apă a satelor Negomir şi Ursoaia. „Nu am semnat contractul încă, pentru că trebuie să mai luăm nişte avize cu care trebuie să mergem la Bucureşti. Am primit doar o adresă prin care am fost înştiinţaţi de minister că ni s-a repartizat suma de 40 de mii lei pentru începerea lucrărilor. Valoarea totală a proiectului este de 4.4 milioane lei”, a precizat inspectorul primăriei.

În cele două sate locuiesc circa 1500 de persoane.

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: