Reabilitarea şcolilor din Negomir, aproape de finalizare

Două unităţi şcolare de pe raza comunei Negomir au fost şi vor fi reabilitate de către administraţie cu fonduri din bugetul local, dar şi cu finanţare externă. Este vorba de Şcoala nr. 1 Negomir, acolo unde lucrările au fost deja încheiate, şi de Şcoala Gimnazială Raci, la care modernizarea va fi încheiată până la începutul lunii decembrie. Valoarea investiţiilor făcute la cele două unităţi de învăţământ se ridică la peste 750 mii lei.

La Şcoala Gimnazială nr.1 Negomir a fost refăcută termoizolaţia exterioară, iar la interior s-a aplicat un nou strat de vopsea lavabilă. Lucrările au fost efectuate cu bani de la bugetul local al comunei, administraţia alocând în acest sens circa 150 mii lei. Aici studiază în jur de 150 de elevi. Încălzirea şcolii se face cu ajutorul unor sobe de teracotă. Autorităţile locale spun că anul viitor vor achiziţiona şi o centrală care să funcţioneze pe bază de combustibil solid.

La Şcoala Gimnazială I-VIII Raci din satul Condeieşti se lucrează pentru reabilitarea unităţii. Autorităţile spun că până la finele lunii viitoare şi această şcoală va fi modernizată. “Valoarea investiţiei este de 600 mii lei, din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional, noi asigurând o cofinanţare de 2%. Se lucrează, undeva la 60% sunt executate lucrările în momentul de faţă. S-a pus termosistem, centrală termică şi s-a realizat o parcare asfaltată de 1000 mp. Estimăm că lucrările vor fi încheiate până la data de 1 decembrie”, a declarat Tudor Oiţă, inspector la Compartimentul Investiţii din cadrul primăriei Negomir.

În acest caz, lucrările de reabilitare a şcolii au fost atribuite prin licitaţie societăţii Perconst SRL.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: