Fărcăşeşti: Grădiniţă nouă, ridicată de primărie

Micuţii din satul Roşia Jiu, comuna Fărcăşeşti, vor studia începând de anul viitor într-o nouă grădiniţă. Administraţia locală a alocat fonduri pentru construirea unui astfel de amplasament în incinta Liceului Tehnologic Roşia Jiu. Lucrările de construcţie sunt realizate mai bine de jumătate. Administraţia locală caută în prezent oportunităţi de finanţare pentru mobilarea noii grădiniţe.

Conducerea primăriei Fărcăşeşti spune că se impunea realizarea unei noi grădiniţe la Liceul Tehnologic Roşia Jiu. Veche unitate nu corespundea, aşa cum prevede legislaţia pentru învăţământul preşcolar, în sensul că nu era asigurat accesul copiilor de la grădiniţă separat de elevii care studiază la liceu, dar nici grupurile sociale nu erau adaptate pentru cei mici. Astfel, autorităţile locale au alocat sumele necesare pentru realizarea acestei grădiniţe, ce va fi ataşată de liceu, însă cele două unităţi vor avea intrări separate. Lucrările sunt în grafic, spun autorităţile. “Investiţia este realizată în proporţie de peste 60%. Este în graficul de lucrări conform contractului cu constructorul. Termenul de execuţie este data de 21 noiembrie. Grădiniţa este prevăzută cu două săli de clasă, una de studiu şi o alta de joacă, cu hol, toalete pentru cei mici şi vestiare”, a declarat viceprimarul comunei Fărcăşeşti, Mihai Vasile.

Administraţia locală a alocat pentru realizarea acestei unităţi de învăţământ preşcolar suma de 200 mii lei. Clădirea are 170 mp. Unitatea va fi pusă în funcţiune în anul şcolar viitor, 2015-2016, iar până una-alta autorităţile locale se vor preocupa de găsirea finanţării pentru dotarea grădiniţei. În noua unitate vor studia atât preşcolarii, cât şi elevii de la clasa pregătitoare.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: