Nelu Pavel ameninţă cu demisia din Consiliul Judeţean. Vezi de ce!

Nelu Pavel, reprezentantul romilor şi consilier judeţean din partea PSD, ameninţă că-şi va da demisia din Consiliul Judeţean, până la sfârşitul anului, în condiţiile în care nu va găsi soluţii pentru atragerea de fonduri pentru programe  benefice cetăţenilor etniei. Ba mai mult, Pavel nu este mulţumit de susţinerea redusă a parlamentarilor PSD pentru etnia romă.

Nelu Pavel, consilier judeţean din partea PSD, a anunţat că-şi va înainta demisia din Consiliul Judeţean până la sfârşitul anului, în condiţiile în care nu va reuşi să găsească soluţii în vederea atragerii de fonduri pentru programe benefice romilor. Anunţul a fost făcut, ieri, în cadrul întâlnirii care a avut loc la Instituţia Prefectului cu prilejul Zilei Internaţionale a Romilor. „Dacă nu voi găsi soluţii pentru atragerea de fonduri pentru programe pentru romi îmi voi da demisia din Consiliul Judeţean până la sfârşitul anului. O parte dintre cetăţenii etniei vor să muncească, dar nu au locuri de muncă şi nici nu pot beneficia de asistenţă medicală, neavând bani nici pentru a-şi ţine copiii în şcoală”, spune Nelu Pavel. Acesta se pare că este dezamăgit şi de modul în care merg lucruri în PSD.

Deşi nu şi-a făcut făcut publice nemulţumirile, Pavel i-a cerut preşedintelui PSD să pună piciorul în prag şi în interiorul partidului întrucât voturile romilor s-au dus către parlamentarii USL-ului. „Trebuie să ne sprijiniţi şi să puneţi piciorul în prag în PSD şi în USL pentru că romii v-au dat votul. Datorită lui Florin Cârciumaru voturile romilor au mers la parlamentarii USL”, a precizat Nelu Pavel. Florin Cârciumaru nu vrea să strice colaborarea cu romii şi promite că le va rezolva problemele cu sprijinul parlamentarilor. „În ceea ce priveşte colaborarea pe linie politică, voi sta de vorbă cu domnul Pavel ca să vedem unde există nemulţumiri. Voi purta o discuţie cu parlamentarii de Gorj ca să-şi treacă în programul lor şi întâlniri cu romii. Numai cunoscându-le problemele le pot rezolva. În ceea ce mă prveşte, eu am colaborat foarte bine cu romii. Pe lista celor care vor primi locuinţe sociale se află şi romi care locuiesc în case naţionale”, a declarat Florin Cârciumaru, liderul PSD Gorj.

PARANGHELIE

Tot ieri, de ziua lor, romii au organizat şi o slujbă de pomenire a victimelor Holocaustului, o întâlnire cu deţinuţii din Penitenciarul Târgu Jiu şi o serie de activităţi sportive. Seara s-a încheiat cu un spectacol susţinut de Doina Gorjului. Din cauza vremii, romii nu s-au putut distra pe Insuliţă, însă au promis autorităţilor că vor organiza un chef pe cinste în această vară, în Cartierul Obreja la împlinirea a 100 de ani de atestarea documentară a comunităţii. „Vom face o mare sărbătoare şi vom chema autorităţile să sărbătorească în mijlocul nostru în Obreja. Vom bea, vom mânca şi ne vom distra cu toţii”, spune Pavel.

Vizualizări: 197

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: