Neluțu Trandafir, la instanță în scaunul cu rotile, supărat pe cel care l-a accidentat

Răbufnire în instanță a cântărețului Neluțu Trandafir – Titerlești, în timpul procesului în care se judecă vinovăția șoferului care l-a accidentat pe acesta în ianuarie 2016, eveniment rutier în urma căruia artistul a avut nevoie de câteva săptămâni de spitalizare. Supărarea lui a fost dată de faptul că inculpatul nu a venit nici măcar până acum să își ceară scuze la el pentru cele întâmplate.

Ca și cum acest lucru nu era suficient, judecătorul de caz l-a întrebat pe Trandafir, conform procedurii legale, dacă el este de acord ca instanța să îi prelungească inculpatului Mihai Barbărasă dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Cântărețul s-a opus categoric, menționând că vârsta destul de înaintată pe care o are șoferul îl poate face pe acesta un pericol public pe șosele.

"Comportamentul lui față de mine a fost unul josnic. Știa că vinovăția îi aparține, dar m-a înjosit, crezând că dacă sunt în cărucior sunt și un prost, un fraier. Nu m-a întrebat niciodată dacă mă doare ceva, vreo unghie. Nicio scuză, doar un telefon ca să îmi spună să trag concluziile că e om bun. Mi-a spus că mama lui - femeie de serviciu și tatăl lui – croitor, l-au învățat să fie om de caracter când a plecat în lume. I-am spus că trebuia să îi asculte, că poate i-a supărat. Acum m-am opus prelungirii pentru că are o vârstă și nu vreau să mai rănească și alți oameni, să îi lovească. Am încredere în Justiție și cred că se va face dreptate”, a spus Trandafir.

El a menționat în fața judecătorului Sorin Pătrulescu că a aflat de acest proces de pe internet, acasă nevenindu-i nicio citație sau alt document care să îl informeze cu derularea procesului. Magistratul l-a asigurat pe Trandafir că instanța a făcut toate diligențele legale pentru a-l cita, cel mai probabil citația nefiind adusă la timp sau nefiind lăsată unde trebuie de poștașul din zonă.

Cântărețul a venit la instanță în scaunul cu rotile în care își petrece viața de circa 30 de ani. El a rămas cu infirmități după ce a încercat să evite un grup de copii, ajungând cu mașina într-un stâlp. După Revoluție s-a apucat de cântat și în ultimii ani a participat inclusiv la emisiuni tv sau concursuri de talente. Tot în ultimii ani el a avut parte de tot felul de evenimente rutiere, inclusiv anul acesta fiind implicat într-un accident rutier, de fiecare dată fiind vorba de câte un ghinion pe care Trandafir nu îl credea posibil să i se mai întâmple. El conduce mașini adaptate persoanelor cu handicap, iar în ziua în care s-a produs accidentul pentru care este procesul aflat acum la instanță venea dinspre Baia de Aramă spre Târgu Jiu. Mașina pe care o conducea tracta o remorcă încărcată cu lemne, de pe contrasens autoturismul său fiind lovit de un altul, cel condus de Barbărasă. Neluțu Trandafir spune că expertiza de la dosar arată că el avea o viteză de sub 10 km/h în momentul producerii accidentului, în timp ce celălalt autoturism depășise 80, deși se afla într-o curbă și în pantă, pe direcția de coborâre.

Vizualizări: 1,893

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: