Ponta, audiat în două dosare la DNA, nu în unul singur!

Dezvăluire de proporții a șefei DNA, Laura Codruța Koveși, care îl pune în încurcătură pe deputatul de Gorj, Victor Ponta, după declarațiile făcute de acesta săptămâna trecută, când a fost audiat vreme de mai bine de trei ore de procurorii anticorupție. Fostul prim-ministru a dezmințit atunci categoric că el e denunțătorul din dosarul „Belina”, precizând că a dat declarații într-un singur dosar și că „Belina” ar fi în lucru la DNA din 2014.

Luni, la un interviu acordat Europa FM, șefa DNA a precizat că Ponta a fost audiat, de fapt, în două dosare, ca martor, iar dosarul „Belina” a fost deschis în mai 2017, ceea ce dă peste cap declarațiile deputatului de Gorj. „Dosarul (n.r. Belina) nu este din 2014. Acest dosar a fost deschis în luna mai 2017. În 4-5 luni am făcut primele acte și verificări. Nu urmărim hotărârile de guvern, nu stăm în fiecare zi să vedem. Când au apărut primele informații că s-au comis fapte de competența DNA, ne-am sesizat. Au apărut în mai 2017. Victor Ponta a dat declarații procurorilor în două dosare, de aceea a stat ore întregi săptămâna trecută la DNA”, a declarat Kovesi în interviul amintit.

O reacție la declarațiile lui Ponta și la punerea sub acuzare a doi miniștri în dosarul „Belina” a avut și Liviu Dragnea, liderul PSD declarându-se convins că deputatul de Gorj s-a autoinvitat pentru a fi audiat de procurori în această chestiune. „Am înţeles ce misiune a avut domnul Ponta: să ridice mâna că să poată să fie chemat să spună nişte lucruri. Nu l-au invitat pe domnul Ponta, după ce a insistat foarte mult să spună lucrurile astea. Era cu mâna pe sus, doar ca să-l cheme la DNA și să spună lucrurile astea. S-a cerut la DNA. Eu nu am nicio emoție. Nu am legătură cu Tel Drum, nu sunt patron la Tel Drum, dar știu ce misiune a avut domnul Ponta”, a spus Dragnea într-o intervenție avută duminică seara la România TV.

Vizualizări: 343

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: