„Nenea Nelu” din Leleşti stă mai mult după gratii

Bărbatul din Leleşti încătuşat în vară pentru că a abuzat de încrederea unor fetiţe ale vecinilor din sat a fost condamnat definitiv la închisoare cu executare, Curtea de Apel Craiova dispunând însă în cazul său o pedeapsă mai mare decât cea stabilită iniţial la Judecătoria Târgu Jiu.

Ion Timişeanu şi-a recunoscut faptele după ce a fost arestat preventiv, fiind condamnat la trei ani de închisoare. Parchetul însă şi victimele sale au cerut o pedeapsă mai mare, iar magistraţii din Bănie au dispus ca bărbatul să execute 5 ani de închisoare pentru faptele sale.

 În plus, instanţa l-a obligat să plătească şi mai mulţi bani către fetele pe care le-a batjocorit, sumele fiind duble faţă de cele dispuse iniţial la Târgu Jiu. „Majorează cuantumul despăgubirilor morale de la 10.000 lei la 20.000 lei şi obligă inculpatul la plata acestei sume către fiecare parte vătămată, cu titlu de daune morale”, se arată în decizia definitivă a Curţii de Apel Craiova. Reamintim că Timişeanu a fost reţinut şi arestat preventiv după ce una dintre victimele sale, o fetiţă de 10 ani, s-a plâns părinţilor că era abuzată fizic de către bărbatul de 59 de ani.

Minora, ca şi alte fete din sat, era atrasă într-o casă părăsită sub pretextul că va primi o bomboană sau o ciocolată dacă nu spune nimănui „secretul” pe care îl are cu Timişeanu. Anterior, fata îi povestise bunicii sale ce păţeşte, dar bătrâna i-a retezat-o scurt, nedându-i crezare. Mai mult, i-a precizat că „nenea Nelu este om de încredere şi nu ar face el aşa ceva”, ulterior bunica regretând amarnic faptul că ignorase adevărul rostit de nepoată.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: