Nepăsarea primarilor gorjeni lasă elevii fără mere

Nici măcar un sfert din elevii din Gorj nu vor primi mere de la Guvern. Doar opt primari din judeţ au depus cerere la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură în vederea obţinerii de fonduri pentru achiziţionarea fructelor. Termenul limită pentru depunerea cererilor a fost 21 aprilie.

Primarii gorjeni nu au făcut deloc coadă la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură. Au depus cerere pentru acest program doar primarii din Padeş, Hurezani, Ţicleni, Brăneşti, Glogova, Urdari, Turburea şi Bustuchin. „Doar opt primarii din tot Gorjul s-au prezentat la sediul instituţiei şi au depus cerere, să sperăm că vor mai ajunge câteva şi prin poştă, dar mă îndoiesc că vor fi mai mult de 4 sau 5“, a precizat Traian Crăc, directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) Gorj.

Primăria Târgu Jiu nu a depus cerere la APIA

Nici elevii târgujieni nu vor primi mărul promis de guvernanţi. Reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu susţin că aveau de gând să  depună cererea în cursul acestei zile. „Aveam programat pentru astăzi să mergem să depunem documentaţia necesară lucru şi aşa vom face”, a precizat Florin Munteanu, purtătorul de cuvânt al primăriei. Intenţia municipalităţii nu va avea însă sorţi de izbândă. Potrivit directorului Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură Gorj cei care nu au depus cererile până în data de 21 aprilie nu o vor mai putea face. „Este posibil ca anumiţi primari să fi trimis cererile prin poştă, dar vor fi înregistrate tot cu data de 21 aprilie, după această zi nu se va mai primi nicio cerere”, a spus Traian Crăc, directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură Gorj.

Banii pentru cumpărarea fructelor vor fi oferiţi de Guvern, nu este obligaţia autorităţilor locale să suporte din bugetul propriu aceste cheltuieli.

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: