Nereguli la Direcția de Cultură Gorj

S-au încheiat verificările Corpului de Control la Direcția Județeană de Cultură. Au fost găsit și probleme. Conducerea instituției nu s-a prea sinchisit să ocupe locurile vacante ori să recupereze bani. A primit însă termen să rezolve toate aceste deficiențe.

În ciuda faptului că reprezentanții instituției se plâng de lipsă de personal, nimeni nu ar fi făcut demersuri să se și ocupe locurile vacante, spune prefectul Ciprian Florescu: „Neacoperirea posturilor vacante, inexistența fișelor postului pentru angajați, lipsa unei inventarieri clare a obiectivelor culturale. O altă chestiune ține de modul în care Direcția pentru Cultură urmărește achitarea taxei de cultură pe care sunt obligați să o plătească cei care își desfășoară activitatea în preajma obiectivelor culturale. Ca urmare a deficiențelor găsite acolo, s-au lăsat și măsuri. Vom urmări modul în care vor fi rezolvate aceste probleme”.

Dacă este vorba despre nepricepere ori rea voință, prefectul nu mai stă să analizeze. Susține totuși că nimeni nu l-a împiedicat pe directorul Ciolacu să scoată la concurs posturile vacante pentru a nu se ajunge în această situație. „Aș fi mai dulce în exprimare. Aș spune că actul managerial este perfectibil. Nu știu dacă a fost vorba despre nepricepere ori rea intenție. Nu știu de ce n-ar fi primit aprobare dacă scotea posturile la concurs. Lipsa de personal trebuie contracarată. Organigrama trebuie completată. Proceduri există și nu văd care ar fi problema. Până în acest moment, Guvernul nu a stabilit vreun blocaj în a face angajări acolo”, transmite prefectul.

Reacție: Lipsa de personal e normală!

La rândul său, Pompiliu Ciolacu junior, directorul Direcției Județene pentru Cultură Gorj, consideră că se va încadra în termenele impuse de Corpul de Control, deși nu au fost depistate probleme grave. „N-aș putea să-i spun control, cât îndrumare. Vizita celor de la Prefectură a durat o lună. Au fost aspecte pe care le-am clarificat. Nu vorbim de aspecte grave. Lipsa de personal este normală. Conform raportului dumnealor, nu s-au evidențiat chestiuni grave ori de natură penală. Au fost doar probleme administrative”, a declarat Ciolacu, la Radio Târgu Jiu.

Vizualizări: 800

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: