Nervi şi incompetenţe de vară

Pe lume există mulți incompetenți, iar Victor Ponta este doar unul dintre ei. Un incompetent mult mai nociv este sosia sa, Alexis Tsipras. După ce, în negocierile cu UE, a jucat lamentabil la bluf fără nimic în mână, Tsipras a acceptat măsurile de austeritate mult mai dure decât cele pe care le refuzase poporul, prin referendum, și acum este mustrat de laureatul Nobel pentru economie, Paul Krugman, care zice pentru CNN: ”Am supraestimat competența guvernului grec, mi se pare incredibil că au putut să joace acest teatru fără să se fi gândit deloc la vreun plan B”. E drept, în România există și exemple de oameni sinceri cu propria incompetență. Gabi Tamaș, de pildă, a băut până dimineața în ziua în care echipa sa, Steaua București, trebuia să se deplaseze în Slovacia, pentru meciul din preliminariile Champions League. Nu s-a prezentat la antrenamentul de dimineață, nu a venit nici la aeroport și nu a răspuns nici măcar la telefon până la ora 16. Apoi a declarat simplu: ”Îmi pare rău, dar nu m-am putut trezi”. Iată, un om sincer cu propriile probleme. Tamaș cel puțin a dormit și n-a încercat să mintă, spre deosebire de Alexei și Victoraș.

Între timp, în Grecia s-a petrecut ceva absolut senzațional. Telegraph citează presa turcă, care se jură că un pilot pe F16 grec a zburat cu ditamai avionul de vânătoare până în Turcia, unde a coborât și a scos 2000 de euro din bancomat, după care s-a întors în țara care e deja într-a treia săptămână de limitare la 40 de euro a retragerilor. Ce frumos! Asta înseamnă să fii mafiot. Trecând peste faptul că mi se pare incredibil că pilotului i-a fost atât de ușor să coboare (și ulterior să urce la loc) cu ditamai avionul doar ca să scoată niște bani, în timp ce eu mă învârt câte jumătate de oră pe lângă ATM ca să găsesc loc de parcare, mă întreb cum a rezonat această știre în mințile parlamentarilor noștri. ”I-auzi, mă, ăștia au avioane care zboară cu de nșpe ori viteza sunetului, ca să ajungă MAI REPEDE la locurile unde sunt MAI MULȚI bani, iar noi ne chinuim cu târșurile astea de limuzine!”.

E drept, nu mulți ”aleși” ai poporului au avut reacția asta, pentru că majoritatea sunt plecați în concedii. Concedii în care, în lipsă de bani de furat, noi nu ne permitem să mergem. Dar nu-i nimic, că ne facem noi mari și începem să alegem cum trebuie. Dacă nu din 2016, măcar de când se vor ocupa America și DNA-ul să ne înlesnească selecția, făcându-i incompatibili cu funcțiile publice pe toți.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: