Netanyahu, pus sub acuzare pentru corupție

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a fost pus sub acuzare pentru corupție, fraudă și abuz de încredere, anunță AFP.

„Procurorul general Avichai Mandelblit a decis inculparea prim-ministrului Benjamin Netanyahu pentru corupție, fraudă și abuz de încredere, în dosarul 4000”, a informat Ministerul Justiției din Israel într-un comunicat.

În această așa-numită „afacere 4000”, cunoscută și ca dosarul „Bezeq”, după numele unui grup israelian de telecomunicații, justiția îl suspectează pe Netanyahu că a oferit favoruri guvernamentale care i-ar fi putut aduce milioane de dolari patronului Bezeq, în schimbul unei acoperiri mediatice favorabile din partea uneia dintre instituțiile media ale acestui grup, site-ul de știri Walla.

Procurorul general a decis inculparea lui Netanyahu și pentru "fraudă și abuz de încrede" în alte două dosare, respectiv "1000", în care premierul este suspectat că a primit cadouri de lux, și "2000", în care acesta ar fi încercat să-și asigure o acoperire mediatică favorabilă din partea celui mai mare cotidian al țării.

Netanyahu, cel mai longeviv premier din istoria Israelului, devine astfel și primul șef de guvern din istoria acestei țări care este inculpat în timp ce este în funcție.

Vizualizări: 1,799

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: