Nicio firmă din România nu face suveniruri cu Brâncuşi

Viceprimarul din Târgu Jiu, Adrian Tudor, a apreciat într-o emisiune televizată faptul că modul în care este promovat Brâncuşi în municipiu merită o notă de 7.00. „Având în vedere numărul de turişti care ajung la Târgu Jiu, pot spune că promovarea este pe o direcţie bună”, a spus Tudor la Accent TV.

Adrian Tudor a spus că multă lume asociază promovarea lui Brâncuşi cu punerea în vânzare a unor suveniruri. „În momentul de faţă, nicio firmă din România nu mai deţine acordul de a face suveniruri, după cum mi-a comunicat Visarta. Se pare că nu mai există un dialog cu moştenitorul drepturilor de autor”, a spus viceprimarul.

 Pierdem banii pentru Calea Eroilor

Adrian Tudor a mai spus în emisiune că există riscul ca banii alocaţi de guvern pentru prima etapă a modernizării Căii Eroilor să fie pierduţi. „Guvernul a alocat prima sumă de 2 milioane de lei să începem lucrările. Domnul primar a venit cu un director de la investiţii, că CEZ va suporta investiţia de a trage prin pământ cablurile, ceea ce ne bucură, că înseamnă o economie la buget. Deocamdată nu văd nimic din partea acestei firme şi mi-e frică. E o firmă cu capital străin, ştiu că nimeni din afară nu aplaudă că aducem un plus de valoare României. Nu am văzut nicio hârtie din partea lor că ar face acest lucru, nu am văzut nicio intenţie că ar demara. Stăm, nu demarăm nimic, pentru că o să vină cei de la firma asta de electricitate să demareze nu ştiu ce lucrări. Eu iau în calcul şi alt scenariu, dacă nu demarăm nimic pentru că stăm după CEZ, ei nu demarează nu ştiu ce au acum. Guvernul o să ne întrebe ce am făcut cu banii, nu facem nimic şi îi dăm înapoi”.

Viceprimarul a spus că i-au ajuns unele lucruri la ureche în legătură cu această posibilitate, pe care o să i le comunice cât de curând primarului Marcel Romanescu.

Vizualizări: 870

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: