Technogods primeşte titlul „Gorjeanul Anului 2017”

Echipa de robotică de la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu”, Technogods, va primi titlul de „Gorjeanul Anului 2017”. Fiecare din cei zece membri ai echipei va fi premiat cu câte 500 de lei. Nominalizarea a venit din partea lui Gheorghe Nichifor, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj şi fost director al colegiului. Tehnogods a reprezentat România la cel mai mare concurs de robotică din lume.

Titlul de „Gorjeanul Anului” se acordă de mai mulţi ani unor personalităţi care au promovat imaginea judeţului în ţară sau străinătate. „A fost nominalizată pentru acordarea în anul 2017, a titlului «Gorjeanul Anului», Echipa de robotică Technogods a Colegiului Naţional «Ecaterina Teodoroiu» din Târgu Jiu pentru meritele şi rezultatele de excepţie pe care le-a obţinut la competiţia First Tech Challenge, făcând onoare judeţului nostru. Technogods participă de doi ani la această competiţie. După participarea la etapa naţională, cei zece elevi din cadrul Colegiului Naţional «Ecaterina Teodoroiu» s-au aflat printre cele patru echipe care au câştigat Competiţia Naţională de Robotică «First Tech Challenge», desfăşurată la Bucureşti. După luni de muncă, timp în care şi-au proiectat robotul, strădania lor a fost răsplătită, succesul la etapa naţională a fost răsunător în România, Technogods fiind acum cunoscuţi de o naţiune întreagă”, se arată în expunerea de motive.

Elevii Ion Duiu, Denis Zoican, Liviu Stamatoiu, Eduard Popescu, Andrei Dumitrescu, Vlad Udrescu, Daniela Nicola, Ovidiu Rusu, Robert Şandru şi Mihai Pîrvuleţ au mers, în perioada 25-28 aprilie 2018, la Detroit, unde a avut loc faza internaţională a concursului. Echipa coordonată de profesorul Mihaela Runceanu şi Alexandru Budin, informatician din Târgu Jiu, stabilit în Anglia, s-a calificat în semifinalele campionatului mondial de robotică.

DIPLOMĂ DE EXCELENŢĂ

Olimpicul Ioan Giovani Popescu, de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu, va primi o diplomă de excelenţă, din partea Consiliului Judeţean Gorj, pentru meritele şi rezultatele de excepţie pe care le-a obţinut în 2018. El este cel mai tânăr dintre cei opt componenţi ai echipei de seniori ce vor reprezenta România la Balcaniada de informatică.

Vizualizări: 788

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: