Nicio medie de zece la simulări

Rezultatele simulării examenului de bacalaureat au arătat și în acest an că liceeni nu au prea pus mâna pe carte. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Gorj au comunicat că elevii de clasa a XII-a au obținut rezultate mult mai bune decât elevii de-a XI-a. Cert este că anul acesta niciun elev de liceu nu a obținut media zece la simulări.

Elevii de clasa a XI-a ar fi promovat examenul de bacalaureat în proporție de 40%, iar cei de-a XII-a în proproție de 53%, spun reprezentanții Inspectoratului Școlar, dacă aceste examene ar fi fost cele finale. ”Rezultatele înregistrate la clasa a XI-a sunt focalizate, să spunem, pe un procent de 40,46% de note peste 5 înregistrate, iar la clasa a XII-a procentul este 53,69 de note peste 5 înregistrate la probele scrise”, a spus Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.
Potrivit rezultatelor, la clasa a XII-a doar 91 de elevi au reușit să obțină medii peste 9. ”Vreau să menționez că 52 de elevi din clasele a XI-a și 91 din clasele a XII-a au reușit să obțină medii, la probele scrise, între 9 și 9.99. De asemenea, vreau să subliniez că ne-am dorit ca în primul rând aceste examene de simulare să devină un exercițiu de obișnuire a elevilor și a profesorilor pentru a garanta etica examenelor. Ne dorim ca examenele să fie organizate impecabil în această vară și rezultatele să fie acelea pe care fiecare le merită”, a spus Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.
Notele obținute de elevi la simulările examenului de bacalaureat nu vor fi trecute în catalog, ci vor fi analizate la clasă cu fiecare elev în parte.

Vizualizări: 418

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: