A construit ilegal o casă. Primar: Trebuie să demoleze!

Situaţie delicată pentru un localnic din Tismana. Vasile Nebunu va trebui să demoleze casa pe care şi-a ridicat-o acum câţiva ani fără autorizaţie de construcţie. Sau cel puţin o parte din imobil,  pentru că autorităţile locale nu îl pot pune în legalitate.

Vasile Nebunu şi-a construit o casă acum mai mulţi ani în satul Celei arondat oraşului Tismana. Lucrările au fost edificate fără autorizaţie de construcţie, motiv pentru care a fost amendat de primărie. Bărbatul spune că vrea să intre în legalitate, însă autorităţile locale nu vor să-i emită documentul, deşi l-a solicitat în nenumărate rânduri. „Am construit casa fără autorizaţie, dar m-am judecat cu primăria şi am câştigat. Am făcut două cereri la primărie să-mi elibereze autorizaţia şi nu vor să-mi răspundă. Nu vrea primarul. Probabil pentru că nu l-am votat. Nu ştiu la cine să mai apelez, eu ce fac în situaţia aceasta?”, a spus Vasile Nebunu.

Autorităţile locale din Tismana spun că nu au cum să emită o autorizaţie de construire, pentru că ar însemna să facă o ilegalitate. În urmă cu doi ani a fost aprobat Planul Urbanistic General (PUG) al localităţii care limitează dreptul de construire în zona în care Vasile Nebunu şi-a ridicat, ilegal, casa. „El doreşte să intre acum în legalitate. Păi nu se poate în condiţiile în care am aprobat PUG-ul. Acesta prevede pentru o suprafaţă de teren intravilan decât un grad de ocupare al terenului de 40%. Ori construcţiile pe care le are el edificate deja fără autorizaţii depăşesc procentul pe care îl acceptă PUG-ul. Nu pot să-i dau autorizaţie, nu se poate. Trebuie să înţeleagă că trebuie să demoleze câteva construcţii, şi e vorba de nişte dependinţe, de nişte anexe, să-i rămână o suprafaţă liberă, aşa cum cere PUG. Nu am alte variante. Este un document aprobat, transmis la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, la Inspectoratul de Stat în Construcţii. PUG-ul e aprobat de 2 ani, el are construcţii de 6-7 ani”, a explicat Marian Slivilescu, primarul oraşului Tismana.

Vizualizări: 1,954

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: