Nicio surpriză la concursurile de la UCB. Din nou, decan de nota 10!

Rezultate previzibile la concursurile pentru ocuparea posturilor de decan organizate de singura universitate de stat din Târgu Jiu.

Horațiu Gorun, în prezent secretar general adjunct la Ministerul Finanțelor Publice, unde a fost detașat din ianuarie de către guvernarea liberală, este și noul decan al Facultății de Științe ale Educației, Drept și Administrație Publică. El ocupa deja acest post, astfel că și-a conservat slujba de la Târgu Jiu.

Ca și în 2018, fiul președintelui Senatului UCB a obținut maximul de puncte la acest concurs, 100, fiind singurul candidat cu o asemenea reușită. Contracandidatul său a fost tot Alin Gavrilescu, care a fost notat cu media 89,50. Cel mai probabil, scenariul se va repeta, iar Gavrilescu va fi propus de Gorun pentru postul de prodecan.

Au fost două probe de concurs: evaluarea ofertei manageriale și a planului strategic și operațional și interviul.

Rămâne de văzut cum se va împărți Gorun între munca din Capitală și cea de la UCB, din provincie.

Alte două facultăți vor avea aceeași conducere. Monica Delia Bîcă a obținut din nou postul de decan la Științe Medicale și Comportamentale, cu media 98,90. A avut-o contracandidată pe Camelia Daniela Plăstoi – 93,20 puncte.

Dorel Dumitru Chirițescu va conduce pe mai departe Facultatea de Științe Economice (91,80 puncte), oponent fiindu-i Genu Alexandru Căruntu (90,50 puncte).

În schimb, Facultatea de Inginerie va fi condusă de Cristinel Popescu, care a obținut 94,50 de puncte, surclasându-l pe Ilie Borcoși, care a fost notat doar 85 de puncte.

În această perioadă se pot depune contestații, iar rezultatele finale se vor afișa pe 25 septembrie. Până la finalul lunii, Senatul universitar va valida aceste rezultate.

Mandatul decanilor va fi de patru ani.

Luna viitoare are loc și concursul pentru ocuparea funcției de director de structură departamentală.

Galerie foto


Vizualizări: 3,612

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: