Amenzi pentru baruri și restaurante

Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Gorj a aplicat amenzi în cuantum de 33.600 lei, unor firme din Bumbești-Jiu, Motru, Padeș, Plopșoru, Samarinești și Turceni.

Un restaurant și o rulotă fast-food au fost amendate cu câte zece mii de lei și un alt restaurant cu 1.200 de lei, pentru modul greșit în care depozitau alimentele: carne de porc și carne de pasăre alături de mezeluri, ouă, carne de vită fiartă, ciorbă; carne lângă legume, ouă și mâncăruri gătite; roșii și castraveți lângă carne, ouă și semipreparate-șnițele, existând riscul de contaminare încrucișată a produselor depozitate.

Un alt restaurant a fost amendat cu 1.200 de lei, întrucât pe una din mesele de lucru erau depozitate mai multe farfurii murdare, cu toate că unitatea deține spațiu de debarasare.

Cu zece mii de lei a fost amendat un bar, pentru desfășurarea de activități de preparare și servire a băuturilor fără a deține document de înregistrare sanitară-veterinară și pentru siguranța alimentelor.

Un alt bar a fost amendat cu 1.200 de lei, întrucât angajata prezentă la data controlului a efectuat manipularea necorespunzătoare a băuturilor la servirea către consumator, arată un comunicat al DSVSA Gorj. (A.A.)

Vizualizări: 1,133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: