Niciun elev nu a ieşit cu 10 din clasa a VIII-a

Niciun elev gorjean nu a reuşit să absolve clasa a VIII-a cu media maximă, 10. Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj a afişat ierarhia mediilor de admitere a absolvenţilor clasei a VIII-a, promoţia 2010. În acest an vor candida pentru un loc la liceele, grupurile şcolare şi colegiile din judeţul Gorj peste 4300 de elevi. Cea mai mare de admitere este de 9,99 şi aparţine unei eleve de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu.

Pentru media de admitere s-a luat în calcul media din cursul claselor V-VIII, care a contat în proporţie de 50%, media de la tezele unice susţinute în clasa a VII-a, care au avut o pondere de 25% şi media de la probele din cadrul evaluării naţionale, ce au avut tot o pondere de 25%. Aceştia vor concura pe cele peste 4500 de locuri puse la dispoziţie în unităţile de învăţământ liceal din judeţul Gorj. Peste 130 nu vor intra însă în prima etapă de admitere în învăţământului liceal de stat, care va începe de azi cu completarea opţiunilor în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi de către părinţii acestora. Conform datelor IŞJ Gorj, 132 de elevi nu au reuşit să iasă de pe băncile ciclului gimnazial cu media cinci. Cele mai multe locuri sunt scoase în acest an de Colegiul Tehnic Motru, de Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, de Colegiul Tehnic „Gheorghe Magheru” sau de Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu”. În acest an sunt puse la dispoziţie şi 50 de locuri în licee pentru candidaţii de etnie romă, la Colegiul „Mihai Viteazul” din Bumbeşti Jiu, la Grupul Şcolar Industrial Energetic Turceni, la Liceul Teoretic Novaci, la Liceul Roşia Jiu, la Colegiul Tehnic Nr.2, la Colegiul Tehnic „Heri Coandă” din Târgu Jiu sau la Grupul Şcolar Bârseşti.

STATISTICI

Din statisticile instituţiei reiese că 429 de elevi vor intra în admiterea computerizată cu o medie cuprinsă între 5.00 şi 6.00, 929 vor candida pentru un loc în liceu cu o medie cuprinsă între 6.00 şi 7.00, 1105 au o medie de admitere cuprinsă în intervalul 7.00-8.00, 1126 au absolvit ciclul gimnazial cu mediile cuprinse între 8.00 şi 9.00, iar 673 au o medie cuprinsă între 9.00 şi 9.99. În funcţie de aceste medii şi de opţiunile introduse, elevii vor fi repartizaţi în data de 2 iulie în învăţământul preuniversitar de stat. 

ŞANSĂ

Cei care au rămas corigenţi nu vor pierde definitiv admiterea, ci vor putea concura pe locurile rămase pe 12 iulie, când va avea loc a doua etapă a admiterii. De asemenea, în perioada 1-10 septembrie va avea loc repartizarea absolvenţilor clasei a VIII-a care nu au participat la nicio repartizare sau care nu au fost repartizaţi în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior etapelor anterioare.

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: