Nicoleta Morie scrie poezii dinainte să meargă la şcoală

Are 13 ani, este în clasa a VI-a şi se număra printre cei care au publicat o carte de proză şi poezie de care este foarte mândră. Cu un tată poliţist şi o mamă judecătoare, Nicoleta Morie a ales drumul literaturii încă dinainte de a începe să scrie. În prezent se pregăteşte să lanseze o altă carte alături de colegi.

Nicoleta Morie a început să iubească literatura chiar dinainte de a merge la şcoală astfel că publicarea unei cărţi la doar 13 anişori nu a mai luat prin surprindere pe nimeni. Îi place foarte mult Nicolae Labiş pentru că nu este uşor de descifrat, iar rimele sunt pasiunea ei de la o vârstă poate prea fragedă. „Am început să scriu poezii încă dinainte de a merge la şcoală. Nici nu ştiam să scriu, dar o puneam pe bunica mea să-mi scrie rimele pe care le făceam eu aşa că atunci când am venit în clasa I aveam deja un caieţel cu rime”, a declarat Nicoleta Morie. Îi place să citească, să fie informată deşi recunoaşte că nu citeşte niciodată din obligaţie ci doar din plăcere. „Nu citesc pentru că îmi spune cineva că trebuie să citesc ceva anume ci pentru că aşa simt eu, nu îmi place să citesc obligată. Cred că oricine se simte mai în largul lui dacă citeşte din plăcere”, a precizat Nicoleta Morie. Sursele de inspiraţie ale tinerei rămân specifice vârstei aşa că ce poate fi mai frumos decât o poezia a jocurilor, inocenţei şi bucuriei umane.

Chiar dacă familia i-a cultivat de mică spiritul creativ, Nicoleta nu este sigură că vrea să urmeze o carieră în domeniul literaturii ci se gândeşte că cel mai probabil poeziile vor rămâne doar o pasiune. „Părinţii mei sunt pasionaţi de istorie şi eu la fel, am o pasiune pentru această ştiinţă probabil tot de la ei dar cu toate acestea sunt colecţionară de cărţi. Nu ştiu ce o să fac mai departe, nu m-am decis încă, dar sper că voi alege ceva în domeniul artistic”, a adăugat tânăra.

Mărturiseşte că pasiunea pentru cunoaştere i-au insuflat-o părinţii  şi consideră că este foarte important să fie informată de aceea se documentează mai tot timpul. Experienţa lansării unui volum de poezie şi proză i s-a părut cea mai frumoasă de până acum. „A fost nemaipomenit de frumos, nu ne aşteptam să fie chiar aşa. De fapt noi nici nu eram prea conştiente de talentul nostru, dar doamna dirigintă ne-a îndrumat şi acum ne pregătim pentru încă un volum. A fost ceva pur, frumos, ceva impresionant ce nu poţi descrie în cuvinte. Sperăm ca şi cartea pe care o pregătim în prezent să fie la fel de reuşită”, a precizat tânăra.

Vizualizări: 216

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: