Cum să scapi repede de condensul de pe geamuri!

În sezonul rece umezeala din locuință este destul de enervantă. Și aburitul geamurilor este o problemă iarna, dar există un truc genial prin care puteți scăpa rapid de aceste situații sâcâitoare.

Sezonul rece a venit, iar cele mai multe persoane se confruntă cu umezeala din locuință. Specialiștii susțin că aceasta ne poate afecta sănătatea dacă nu o îndepărtăm rapid. De cele mai multe ori, condensul de la geamuri este cauzat de diferența mare dintre temperatura din exterior și cea din casă.

Fenomenul de pe ferestre poate dispărea rapid datorită unui truc extrem de rapid și unui ingredient care nu lipsește din nicio bucătărie. Condensul apare cel mai des la ferestre, din cauza lipsei de ventilație din cameră, a ferestrelor de proastă calitate, dar și a unei încălziri deficitare.

Pentru a evita acest lucru caloriferele sunt așezate de regulă sub geamuri. Totodată, și aerisirea este importantă. Deși afară este frig, este bine să deschidem toate geamurile din casă, timp de câteva minute, dimineața și seara.

Dar, cu toate acestea, condensul poată să apară. De aceea, există un truc simplu prin care putem scăpa de umezeală.

Tot ce trebuie să faceți este să așezați pe pervaz o farfurie cu sare mare, cum este cea de murături. În acest mod, sarea va absorbi umezeala și vom scăpa astfel de condens. Această soluție este una eficientă și de durată.

Un alt truc eficient împotriva condensului de la geamuri este așternutul absorbant folosit pentru animalele de companie. Așadar, umpleți două șosete cu acest material și așezați-le pe pervaz exact sub geam. Veți scăpa rapid de condens, însă absorbantul trebuie înlocuit o dată la zece zile.

Și o soluție pe bază de alcool este un alt truc care vă poate ajuta să scăpați de condens. Se amestecă 150 de ml de alcool etilic cu 15 ml de glicerină. Compoziția se toarnă într-o sticlă și se agită foarte bine. Apoi se toarnă pe o cârpă uscată din bumbac și stergeți geamurile.

Vizualizări: 1,926

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: