Ninel Potârcă nu scapă de cătușe

„Obama” de Meteor a primit ieri o nouă prelungire a mandatului de arestare preventivă emis pe numele său de Tribunalul Gorj, judecătorul de caz decizând că fostul candidat la președinție nu poate fi judecat în acest dosar decât dacă stă în spatele gratiilor.

Inițial, Constantin Ninel Potârcă depusese o cerere la instanță prin care solicita ca măsura arestului preventiv să fie înlocuită cu cea a controlului judiciar. Pe parcursul audierii sale de către judecătorul Dumitru Păsărin, în ședință nepublică, Potârcă și-a retras însă solicitarea respectivă și, ca urmare, decizia prelungirii arestului preventiv a putut fi luată foarte ușor.

Verdictul de la Tribunalul Gorj nu este definitiv, putând fi contestat, lucru pe care Potârcă îl va face cel mai probabil în cele 48 de ore pe care le are la dispoziție, mai ales că instanța a refuzat să-i pună la dispoziție, în format electronic, mai multe înregistrări existente la dosar și care i-ar dovedi nevinovăția, în opinia sa. Și rudele sale susțin că acesta este nevinovat, dar, deocamdată, instanțele au decis că el trebuie să rămână după gratii. Potârcă este arestat preventiv de la sfârșitul anului trecut, când a fost prins în flagrant încercând să-l mituiască pe lichidatorul judiciar Matei Catrinoiu, care este și șef al PNȚCD Gorj. Fostul prezidențiabil dădea 5000 de lei din 20.000 promiși pentru a-l convinge pe Catrinoiu să ia deciziile pe care el le dorea în cazul firmei pe care i-o administra.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: