Nini ţinteşte sus în Cupă

După ce Energia a eliminat deţinătoarea Cupei României, Gaz Metan Mediaş, tehnicianul Florin Nini crede că echipa sa poate ajunge departe în competiţie.

Deşi semnele nu erau grozave înaintea începutului de sezon, Energia a reuşit să treacă fără mari probleme chiar de deţinătoarea Cupei, Gaz Metan Mediaş. După eşecul din tur de la Mediaş, 84-85, Darby şi compania s-au impus pe teren propriu cu 102 la 89 şi au obţinut biletele pentru sferturi.

Şi Cupa e un obiectiv

Energia nu era deloc o specialistă a Cupei. Doar cu Theo Evans în primul sezon în Divizia A, gorjenii au reuşit să treacă de primul tur şi chiar să ajungă atunci în Final Four. Cu sârbul Nikolic pe bancă însă, Energia nu a mai trecut de primul tur al Cupei. Adversarii au fost mereu grei, U Cluj şi de două ori Asesoft, aşa că Energia se obişnuise să iasă devreme din competiţie. În acest sezon s-a produs însă surpriza. Nou sositul Florin Nini şi-a condus echipa într-o dublă victorioasă cu Mediaş. Energia a revenit după eşecul la limită din Ardeal şi a câştigat acasă entuziasmant cu 102 la 89, pentru prima oară în cariera antrenorului Marcel Ţenter când încasează peste 100 puncte. “Orice obiectiv este un început, iar dacă mă întrebaţi pe mine, să ştiţi că eu mă bat cât mai sus. Cred că această competiţie –Cupa României, nu ne este aproape, dar dacă tot am început aşa, ar fi păcat să nu continuăm la fel”, crede antrenorul criticat pentru că a preferat să se ocupe de naţionala feminină a României a cărei selecţioner este într-o perioadă crucială de pregătire a Energiei.

În campionat va fi greu

Nini crede că Energia nu trebuie să se lase dusă de val după acest succes superb şi să se concentreze atent la meciurile care vor urma în noul sezon. „E un lucru care ne bucură, calificarea din cupă, dar în acelaşi timp trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ pentru că a fost doar o primă rundă. Va începe şi campionatul, cu foarte multe meciuri grele şi noi mai avem destul de lucru. Să nu uităm că abia ce ne-a venit ultimul pivot (n.r. Will Reinke), mai sunt şi alte lucruri de pus la punct, însă aşa cum am văzut, de multe ori atitudinea şi dorinţa jucătorilor de a suplini anumite lucruri, pot aduce rezultate bune. Deocamdată suntem pe o pantă ascendentă, aşteptăm şi în campionat o confirmare”, a mai spus Nini.

„În afară de Farul Constanţa, absolut orice echipă îţi poate pune probleme, mai ales în momentul în care te relaxezi. Cred că dacă vom avea o serie bună de rezultate în primele etape, cu siguranţă nu vom mai fi trataţi la fel cum era catalogată Energia ca fiind o echipă de locurile 9-16.”   Florin Nini

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: