Spre o nouă victorie în Portugalia!

Pandurii lui Pustai se îmbarcă în această dimineaţă în avionul care îi va duce în Portugalia la Porto. Din lotul deplasat de gorjeni lipseşte Viorel Nicoară, pedepsit pentru indisciplină!

La ultima vizită în Portugalia, pandurii s-au întors cu un rezultat de senzaţie, 2-0 pe terenul celor de la Braga. Acum trupa lui Pustai e în căutarea primelor puncte în grupa E contra celor de la Pacos Ferreira.

Drum lung

După antrenamentul de ieri, pandurii au plecat spre Craiova acolo unde au înnoptat. În această dimineaţă la ora 9:00, aeronava Carpat Air va decola spre Porto. Deoarece drumul e lung, peste 4.000 de kilometri, gorjenii vor opri iarăşi la Bergamo în Italia pentru realimentare. În cel de-al doilea oraş ca mărime din Portugalia după Lisabona se va ajunge la ora 12:45, ora locală, adică două ceasuri mai târziu în România. În total, un zbor obositor de 6 ore după care jucătorii au nevoie de odihnă. Meciul cu Pacos nu se va juca însă la Porto, ci la Guimaraes. Aşa se face că la fel ca la meciul cu Braga, Eric şi compania vor parcurge restul drumului pe autostradă. Noroc că Guimaraes e aproape de Porto, la numai 55 de kilometri distanţă. Antrenamentul oficial e programat la ora jocului, ora 20:05 locală pe stadionul „D. Afonso Henriques” aşa că timp de odihnă e suficient după acest drum obositor.

Revin la doi paşi de Braga !

Pandurii au toate motivele să fie optimişti înaintea acestei noi deplasări europene. Deşi în campionat lucrurile nu merg grozav în ultime vreme, gorjenii nu au pierdut niciun joc în deplasare în Europa League în acest sezon! La Tallinn au remizat după un meci pe care l-au dominat complet iar la Tel Aviv şi Braga au câştigat şi s-au calificat mai departe. Ultima deplasare a fost chiar la Braga, o localitate învecinată cu Guimaraes, la numai 23 de kilometri distanţă! Ca şi Pandurii, Pacos nu poate juca meciurile de acasă pe propriul teren şi a preferat să meargă la Guimaraes decât la Porto acolo unde a pierdut cu Zenit în preliminariile Ligii Campionilor, scor 1-4. Fanii Vitoriei Guimaraes vor urmări la televizor meciul favoriţilor de la Lyon dar apoi ar putea veni pe stadion să asiste la Pacos-Pandurii. Între Vitoria şi Braga există o rivalitate de moarte aşa că eliminarea vecinilor de la nord a provocat cu siguranţă bucurie la Guimaraes.

Din Portugalia direct la malul Mării Negre!

Pandurii vor părăsi Portugalia imediat după meciul cu Pacos Ferreira. Decolarea de pe aeroportul din Porto va avea loc în jurul orei 01:00, ora locală, adică 03:00 în România. Eric şi compania nu vor reveni la Tg-Jiu ci vor ateriza direct la Constanţa. Şi asta pentru că duminică de la ora 17:00, pandurii au meci la malul Mării Negre cu nou promovata Săgeata Năvodari. Cum sosirea la Constanţa e programată pentru vineri dimineaţa, pandurii nu vor avea mult timp la dispoziţie pentru a pregăti meciul cu echipa lui Selymes. LPF şi televiziunile au decis ca meciul Oţelul-CFR Cluj, meci al unor echipe care nu au nicio treabă cu Europa să se joace luni iar Pandurii să joace duminică. Deh, gorjenii sunt deja obişnuiţi cu astfel de şicane ale Ligii. După meciul de duminică de la Constanţa, Unguruşan şi ceilalţi vor intra într-o mică vacanţă, campionatul întrerupându-se pentru acţiunile echipelor naţionale.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: