„Noaptea aprecierii fanilor” a fost un succes pentru Energia

Acţiunea iniţiată de antrenorul Theo Evans sub denumirea de „Noaptea aprecierii fanilor” derulată pe parcursul a câteva ore în Sala Sporturilor a fost un succes pentru echipă. În jur de 500 de fani ai baschetbaliştilor au venit să le fie alături la prezentarea lotului pentru noul sezon. Acţiunea a inclus şi o serie de concursuri şi demonstraţii ale jucătorilor Energiei încheindu-se cu fotografii cu suporterii şi autografe acordate acestora de către jucători.

La intrarea în sală fanii de la Târgu Jiu au afişat un banner prin care li se ura bun revenit la Târgu Jiu celor două achiziţii, foşti jucători ai Energiei în campionatul trecut, Louis Darby şi Kibwe Trim care au fost aplaudaţi minute în şir la fel ca şi o altă achiziţie de ultimă oră, Andrei Căpuşan.

Vor să aducă suporterii mai aproape de echipă

Antrenorul american al Energiei a adus această practică a întâlnirii cu fanii din Statele Unite, acolo unde astfel de evenimente au loc frecvent.  „E un lucru pe care am vrut să-l facem special pentru fani ca să se simtă mai aproape de echipă, să cunoască mai bine jucătorii şi să le arătăm şi noi cât de mult apreciem ajutorul, suportul lor chiar şi în perioadele când echipa nu a mers aşa bine. Sper ca a doua parte a sezonului să fie mult mai bună decât prima şi ca suporterii să susţină echipa în continuare”, a explicat la final Theo Evans, iniţiativa sa care se doreşte permanetizată cu altele mai interesante: „Încerc să creez o bază de date a fanilor şi fiecare meci acasă va avea o temă. De exemplu noaptea pancartelor. Cine va avea cea mai trăsnită pancartă va fi premiat”.

Concursuri inedite şi premii pentru fani

După ce le-a prezentat lotul pentru acest sezon, antrenorul Energiei a pus în scenă, pe parchetul sălii Sporturilor, câteva concursuri inedite. Primul a fost unul de îndemânare rezervat doar copiilor, la grupa 9-11 ani câştigând Eduard Sasu iar la grupa 12-14 ani câştigător fiind Ciprian Burligă. Ambii au fost premiaţi de Theo Evans cu câte un tricou cu autografele tuturor membrilor echipei şi o eşarfă a clubului.  Cel de-al doilea concurs a fost cel al aruncărilor de trei puncte, în deschidere Silviu Lupusavei făcând o demonstraţie în care a marcat 9 coşuri din 15 aruncări într-un singur minut. Printre curajoşii înscrişi s-au numărat 20 de spectatori, concursul fiind câştigat după baraj de către Răzvan Popescu care a reuşit 6 coşuri din 15 aruncări.  Momentul cel mai interesant al serii a fost concursul de slam-dunk, la care au participat doi jucători români şi doi americani. Căpuşan, Amarghioalei, Troupe şi Darby şi-au încântat fanii cu încercări spectaculoase, iar câştigătorul concursului a fost Louis Darby.

La finalul acţiunii toţi suporterii au invadat suprafaţa sălii pentru a se fotografia cu favoriţii şi a obţine un autograf, cei mai activi fiind copii la care baschetul a prins cel mai bine, aceştia venind pregătiţi cu caiete speciale pe care aveau lipite fotografiile jucătorilor şi date despre aceştia. Iniţiativa antrenorului Evans s-a dovedit a fi un succes şi a arătat că baschetul a devenit în mai puţin de doi ani de prima ligă un sport cu foarte mulţi fani chiar dacă unii dintre aceştia sunt la vârsta claselor primare sau la liceu.

Vizualizări: 82

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: