Energia Pandurii l-a susţinut pe preşedintele Cristian Gaţu

Clubul Energia Pandurii va avea  un reprezentant în conducerea Federaţiei Române de Handbal. Preşedintele secţiei de handbal a clubului Energia, Gore Popescu, a fost ales luni ca membru în Consiliul de Administraţie al federaţiei, cu ocazia alegerilor pentru preşedinţia federaţiei care au avut loc la Bucureşti. Gorjenii l-au votat la aceste alegeri pe Cristian Gaţu  care susţine înfinţarea unei Ligi Profesioniste de Handbal, propunere care a fost făcută în urmă cu doi ani şi de preşedintele de la Energia Pandurii, Gore Popescu.

Gaţu a câştigat în turul doi

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal va fi tot Cristian Gaţu, cel care a condus şi în ultimii ani destinele handbalului din România. Susţinut de majoritatea cluburilor masculine şi feminine, Gaţu a obţinut 77 de voturi în turul doi, faţă de 54 câte adunat contracandidatul său, Mihai Marinescu, secretarul general al FRH. În primul tur, Gaţu a primit 56 de voturi, iar Marinescu – 44 în timp ce al treilea candidat, Robert Licu, a ieşit din cursă, după ce a primit doar 30 de voturi. Tot în cadrul Adunării Generale de ieri, Remus Drăgănescu şi Valentin Samungi au fost aleşi vicepreşedinţi ai Federaţiei Române de Handbal, primul din partea handbalului feminin, iar Samungi de la handbal masculin. La Adunarea Generală au avut drept de vot toate structurile sportive afiliate la FR Handbal, care participă sau organizează competiţii, respectiv cluburile din Liga Naţională şi Divizia A dar şi şcolile sportive care sunt angrenate în campionate. Preşedinte al Comisiei Centrale de Arbitri din cadrul FRH a rămas, pentru un nou mandat, Valter Dăncescu.  

Primul gorjean în Consiliul de Administraţie


În cadrul Adunării Generale au fost aleşi cei 14 membri ai Consiliului de Administraţie: Ion Ardelean, Ion Băban, Dumitru Bernicu, Ştefan Birtalan, Elena Frâncu, Petru Ghervan, Cristian Iancu, Doru Manea, Gore Iustin Popescu, Marius Puşcaş, Dorel Sanie, Ovidiu Semen, Ion Zamfirescu şi Gheorghe Tadici.
Având acum reprezentare la cel mai înalt nivel al federaţiei, gorjenii de la Energia Pandurii pot participa activ la luarea unor decizii importante pentru handbalul românesc, până acum clubul având acelaşi cuvânt de spus ca şi centrele de copii şi juniori sau liceele sportive sau CSS-urile.  Preşedintele Gore Popescu va avea acum ocazia să susţină din interoir un proiect mai vechi despre care a vorbit mereu în ultimi doi ani, înfinţarea Ligii Profesioniste de Handbal.

Vizualizări: 182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: