Noi audieri în dosarul truselor medicale achiziționate la suprapreț de CEO

Patru martori au fost audiați miercuri în dosarul în care doi șefi din Complexul Energetic Oltenia, Daniel Antonie și Vasile Ghimiș, sunt acuzați de abuz în serviciu, după ce ar fi dispus achiziționarea la suprapreț a unor furtunuri pentru pompieri și a unor truse medicale de la o firmă administrată de fratele șefului OPC Gorj, Daniel Sever Giurcău fiind inculpat împreună cu Florin Temelie şi firma pe care cei doi o administrau, TFR Teminvest SRL. Trei dintre martori sunt şefi din zona Jilț, fiecare trebuind să spună ce știe despre acuzațiile formulate de procurori la adresa inculpaților.

Fostul șef de la Cariera Jilț Nord, Viorel Vulpe, a fost unul dintre martori, el menționând că a avut inițiativa de a discuta direct cu Daniel Antonie despre nevoia achiziționării unor truse medicale, dar și a unor furtunuri necesare la prevenirea și stingerea incendiilor, unitatea riscând amenzi din partea ISU. Achizițiile s-au făcut între octombrie 2013 și martie 2014, în august 2013 șeful Diviziei Miniere, Daniel Antonie, declarând că nu are motive să îl schimbe din funcție pe Vulpe. Antonie chiar preciza atunci că fuseseră amândoi împreună la un simpozion în Canada pe probleme de minerit și că îl aprecia pe Vulpe pentru profesionalismul său.

Un alt martor audiat a fost Cornela Cozariuc, care era contabil șef la momentul achiziționării furtunurilor și truselor medicale. Ea a fost chemată de șeful pe care îl avea la cariera Pinoasa, Gheorghe Mărășescu, acesta prezentându-i precomanda pentru achizițiile care fuseseră deja stabilite de șefii de la Târgu Jiu. „Mi s-a cerut să o semnez și mi s-a părut deosebită acea solicitare întrucât până atunci eu avizam doar pentru achiziția produselor de papetărie. În plus valoarea acelor produse era foarte mare, de peste 50.000 de lei. Pentru a nu avea probleme, am luat legătura cu directorul Vasile Ghimiș, care mi-a spus să dau drumul la comandă, ceea ce am și făcut. Ulterior au venit produsele, iar apoi directorul economic Ghimiș mi-a cerut să fac plata”, a explicat Cozariuc. DNA susține că în urma achizițiilor respective Complexul Energetic Oltenia a suferit un prejudiciu de peste 400.000 de lei, fiind achiziţionate, la prețuri supraevaluate de circa 6-7 ori față de prețurile lor de achiziție, 272 de furtunuri pentru stingerea incendiilor și 170 de truse sanitare de prim ajutor.

Vizualizări: 2,452

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: