Noi cazuri în Gorj. Îmbolnăviri la serviciu?

213 noi cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19 au fost raportate în 24 de ore, este anunțul făcut luni la prânz de Grupul de Comunicare Strategică. În dreptul județului Gorj sunt trecute 120 de cazuri. „În data de 25 mai 2020 situația epidemiologică, la nivelul județului Gorj, se prezintă astfel: 120 cazuri confirmate cu COVID-19 (pe raza județului Gorj), din care 56 persoane vindecate și externate, 53 persoane internate în spitale din județul Gorj, 4 persoane internate în spitale din județele de domiciliu și 7 persoane decedate”, a transmis și Direcția de Sănătate Publică Gorj.

Multe dintre contaminări par să se producă la serviciu. “Printre ultimele cazuri confirmate cu COVID-19, pe raza județului Gorj, se află și patru angajați ai unui centru aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj Aceștia sunt asimptomatici și se află internați în spitalul suport pentru COVID- 19, din orașul Târgu Cărbunești. În urma anchetei epidemiologice, s-a decis să intre în izolare întreg personalul centrului rezidențial, aproximativ 80 de persoane. Vor fi testați atât angajații, cât și cei 36 de copii din centru”, arată DSP Gorj. O parte dintre angajații centrului DGASPC ramân izolați la locul de muncă, o parte la domiciliu.

La nivelul județului, numărul de persoane izolate la domiciliu depășește două mii. "2013 persoane se află în autoizolare la domiciliu, din care 426 persoane au intrat în autoizolare la domiciliu și 22 persoane au ieșit din autoizolarea la domiciliu în ultimele 24 de ore", transmite DSP Gorj, cu precizarea că în carantină mai sunt doar 87 de persoane.

La ATI, în acest moment sunt internați în spitalele din țară 177 de pacienți. Până acum au murit 1193 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, multe având însă și alte afecțiuni asociate.

Vizualizări: 6,586

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: