O mie de mineri înlocuiți cu 500 de absolvenți

În jur de o mie de salariați din Complexul Energetic Oltenia ar putea ieși la pensie în doi ani. Sunt calculele făcute de administrația companiei care vrea să compenseze aceste plecări cu tineri ieșiți de pe băncile școlilor profesionale. Oficialii companiei prognozează că vor veni peste 500 de absolvenți să lucreze în Complex până în 2023.

Cifrele au fost prezentate în cadrul întâlnirii din această săptămână dintre administrația companiei și liderii de sindicat. Dumitru Pârvulescu, liderul FNME, a precizat că din calculele oficialilor reiese că peste o mie de angajați se vor pensiona în următorii doi ani: „Nouă ni s-a prezentat o situație și vorbeau că, în următorii doi ani, vor pleca o mie de salariați. Veneau cu o soluție. De câțiva ani, compania are un parteneriat cu instituții de învățământ și din Gorj și din Dolj cu clase de învățământ dual și liceal. Ei au vorbit de chestia maximală. Și eu mă îndoiesc că vor veni toți, dar o parte din ei vor veni. Începând de anul viitor până în 2023, vor putea să vină 530 de copii”.

În vara anului viitor, ar putea fi angajați primii tineri care vor finaliza cursurile învățământului dual. „Anul viitor, vor termina doar cei din învățământul dual. Din 2021, termină 180 de elevi din clasele susținute de Complexul Energetic Oltenia”, a mai adăugat Pârvulescu, la Gorj TV.

Vizualizări: 7,802

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: