Protest: "Petroliștii vor respect”. Update: Precizările companiei

Salariații de la Expert Petroleum din Țicleni au recurs la o formă inedită de protest. Aceștia au pus în fața unității mai multe bannere prin care transmit conducerii că vor să fie respectați. 

Pe bannerele din parcarea din fața sediului societății sunt scrise mesajele: "Vrem salarii decente pentru muncă decentă”, "Unitate, Solidaritate”, "Vrem respect”, "Respectați-vă salariații”, "Petroliștii vor respect”, "Suntem petroliști europeni, nu petroliști de mâna a doua” și "Vrem să muncim în țară, nu să fim sclavi afară”.

Protestul are loc ca urmare a discuțiilor eșuate dintre sindicatele SNP Petrom Mine Energie și patronatul societății, pe tema noului Contract Colectiv de Muncă. 

Update: Compania petrolieră a venit cu următoarele precizări:

Expert Petroleum Solutions dorește să aducă clarificări cu privire la recentele îngrijorări transmise de angajații săi, prin intermediul banner-elor montate în fața punctului de lucru din Țicleni, mediatizate în presa locală.

Compania respectă dreptul angajaților de a își exprima opinia și consideră că informațiile din presa locală sunt prezentate incomplet. Mai precis, în considerarea faptelor, discuțiile privind noul Contract Colectiv de Muncă pentru anul 2020 nu au avut încă loc, în momentul de față relațiile de muncă funcționând în baza unui contract colectiv de muncă încă în vigoare până la finalul lunii iunie 2020.

„Suntem la mai puțin de un an de la ultima creștere salarială acordată, aceasta având o medie de 12%.  Întelegem că o solicitare de creșteri salariale din partea angajaților poate răspunde unei nevoi pe termen scurt. Compania ia în considerare solicitările angajaților și își reafirmă deschiderea pentru începerea negocierilor pentru noul Contract Colectiv de Muncă, mai devreme, în cursul lunii martie 2020”, a declarat Florian Grosu, Administratorul Expert Petroleum Solutions.

Compania își reafirmă angajamentul față de salariați și comunitatea locală. Astfel, în ultimii ani, am sprijinit primăria în dezvoltarea de proiecte de infrastructură, precum și în achiziția de echipamente necesare desfășurării activității în zonă. De asemenea, Expert Petroleum Solutions a derulat proiecte educaționale, în scopul dezvoltării școlii locale, a asigurat transportul elevilor și a investit în diverse acțiuni sportive și culturale.

Vizualizări: 3,259

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: