Noi discuţii despre înstrăinarea parcării Rodna

Un nou proiect de hotărâre care vizează concesionarea parcării Rodna din zona Pieţei Centrale din Târgu Jiu va fi supus aprobării Consiliului Local Târgu Jiu, în şedinţa ordinară din luna octombrie. Chiar dacă primarul liberal Marcel Romanescu şi-a exprimat dorinţa ca parcarea să revină în administrarea primăriei, social-democraţii din conducerea municipiului spun că vor să scape primăria de o… povară!

Iniţiatorii proiectului cer consilierilor municipali realizarea unui studiu de oportunitate în vederea scoaterii la licitaţie, pentru concesionare, a parcării Rodna. Nu este pentru prima dată când se încearcă obţinerea unei hotărâri în acest sens. Ultimele discuţii pe această temă s-au lăsat cu scandal. „Am semnat un proiect refăcut. Noul proiect prevede licitaţie pentru concesionare. În principiu, asta este, cu updatările care erau necesare. Trebuia făcut un studiu şi asta se dispune prin acest proiect. Eu am punctul meu de vedere, că trebuie dezvoltat sectorul privat şi primăria trebuie să încaseze impozitele şi taxele de pe urma dezvoltării sistemului privat, că nu e SRL primăria. În principiu, sunt aceiaşi iniţiatori, nu ştiu dacă l-a semnat toată lumea care îl semnase iniţial”, a declarat social-democratul Viorel Petcu, consilier local.

Viceprimarul Aurel Popescu spune că proiectul presupune aprobarea unui studiu de oportunitate pentru realizarea unei parcări supraterane. „Aşteptăm finanţare de la Ministerul Dezvoltării pentru o parcare supraterană în zona Super 2000. În situaţia în care s-ar realiza şi acea parcare, cu siguranţă traficul rutier ar fi fluidizat. Nu ştiu dacă ar mai trebui să se implice primăria şi aici (n.red. la Rodna). Dacă există posibilităţi, şi primăria îşi doreşte acest lucru, e normal să facă aceste demersuri şi să vină cu un proiect şi pentru acest lucru. Dar, nu cred că îşi doreşte primăria să facă demersuri pentru încă o parcare, atâta timp cât are deja un proiect pentru parcare în zona respectivă. Nu am auzit de o intenţie a primarului din Târgu Jiu vizavi de realizarea unei parcări supraterane în zona Piaţa Mare, alta decât cea de la Super 2000”, a declarat Aurel Popescu.

Viceprimarul a explicat de ce agreează varianta concesionării parcării Rodna. „Pentru a degreva primăria de anumite cheltuieli şi pentru a veni cu alte variante, cu alternative, la ceea ce avem deja. Pe primărie avem deja depuse proiecte pentru mai multe investiţii”, a explicat Aurel Popescu.

Primarul Marcel Romanescu spunea vineri, 19 octombrie, că proiectul nu a fost înregistrat la primărie.

Vizualizări: 2,060

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: