Noi infectări cu Covid în minerit

Zeci de mineri și energeticieni au fost confirmați cu noul coronavirus în ultimele zile. În total, circa 60 de angajați ai companiei energetice sunt fie în spital, fie în carantină la domiciliu. Alte câteva sute de salariați care au fost infectați s-au vindecat.

În prezent, 58 de mineri și energeticieni ori din rândul TESA sunt afectați de Sars-Cov2. „Aveam 58 de colegi afectați. 31 în unități spitalicești sau izolați la domiciliu și încă 27 în carantină datorită contactului pe care l-au avut cu persoanele infectate. Ne apropiem de 400 de colegi care s-au vindecat de această maladie”, a spus Ion Rușeț, consilierul Directoratului companiei.

Pe de altă parte, câteva sute de angajați ai companiei au reușit să se vaccineze. În total, au fost programați aproximativ șase mii de salariați. „Dacă la începutul acțiunii de vaccinare, din cei 12 mii de colegi, s-au înscris 5.800 pentru a se vaccina, acum au fost programați aproape toți. Sunt și alte solicitări din partea colegilor care inițial au refuzat vaccinarea. Cred că numărul celor vaccinați a depășit 33% din numărul celor vaccinați. Eu m-am vaccinat la începutul acestei săptămâni. Cei din zona Rovinari, Bîlteni, Motru s-au vaccinat mult mai devreme. Noi, la Târgu Jiu, am reușit acum. În Târgu Jiu, au fost decalări în februarie a acestor programări”, a mai declarat Rușeț, la Tele3.

Compania energetică mai numără în jur de 12 mii de angajați.

Vizualizări: 5,821

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: