Investiție nouă la Târgu Jiu

Un investitor polonez și-a arătat intenția de a deschide o afacere la Târgu Jiu. Afaceristul a bătut palma cu autoritățile locale, fiind vorba despre realizarea mai multor sere pentru a cultiva roșii. Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, spune că vor fi create aproximativ 1.000 de locuri de muncă.

Investitorul polonez vrea să achiziționeze zeci de hectare de teren în zona Ciocârlău. Primarul Romanescu spune că termenul rezonabil pentru această investiție este de 1 ianuarie 2022.

”Astăzi au venit la Târgu Jiu și am discutat. Este o societate din Polonia. Vor să dezvolte și aici la noi. Termenul corect pentru această investiție este 1 ianuarie 2022, până la clarificarea situației juridice a terenului. Vor să achiziționeze în urma unei licitații o suprafață de 27 de hectare de teren, iar la această licitație poate participa oricine, nu doar această societate. Nu vom demara procedura până când nu vom avea o scrisoare de intenție în care să ni se prezinte exact etapele. Ne-au spus că au nevoie de 50 de hectare, iar noi le-am spus că nu avem decât 27 de hectare în acea zonă, dar există posibilitatea să cumpere de la persoanele juridice”, a spus primarul Romanescu.

Solariile vor avea activitate pe perioada întregului an.

Vizualizări: 1,654

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: