Noi metode de a convinge angajaţii CEO să semneze adiţionalele

Termenul dat Complexului Energetic Oltenia (CEO) de către Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj este aproape, iar conducerea nu a reuşit să convingă toţi angajaţii să semneze adiţionalele.

ITM a dispus ca salariaţii care nu vor semna actele adiţionale să primească banii înapoi, tăierile unilaterale fiind ilegale. În acest sens, CE Oltenia a demarat o verificare a angajaţilor „neascultători“ şi cel mai probabil va publica, în curând, măririle de salarii pe care aceştia le-au avut în ultimii ani.

Directorul Diviziei Energie, Aurel Medinţu, a declarat ieri că administraţia a început o verificare a celor 200 de angajaţi TESA care refuză să semneze actele adiţionale cu reducerile salariale. Medinţu a mai spus că, după ce au fost verificaţi, s-a constatat că în perioada 2009-2012 acestora le-a crescut salariul de mai multe ori. „Se verifică salariile celor care refuză să semneze actele adiţionale la contractul individual de muncă, pe perioada 2009-2012. S-a constatat că le-a crescut salariul de câte patru ori, deşi nu au fost măriri de salarii. Practic nu se majora pentru toţi oameni, ci doar pentru vreo 200“, a explicat Medinţu.

Inspectorii de la ITM Gorj vor reveni la CE Oltenia pe 6 iulie, pentru a verifica punerea în aplicarea a deciziei instituţiei. ITM a decis că modificarea salariilor celor de la TESA este ilegală şi că cei care nu au semnat actele adiţionale trebuie să primească banii înapoi. Decizia, nu foarte clară, a permis conducerii să înţeleagă că are termen 6 iulie pentru ca toţi salariaţii să semneze actele.

Mai mult, în iunie salariaţii au primit salariile tot tăiate, conducerea menţionând că statele de salarii erau deja făcute şi că nu au avut timp să facă rectificările impuse de ITM Gorj.   

Vizualizări: 291

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: