Sud-africanii au cumpărat teren pentru Mall-ul de la Târgu Jiu

Primăria Târgu Jiu a bătut palma cu sud-africanii de la New EuropeProperty Investments (NEPI) pentru vânzarea terenurilor de pe strada Termocentralei, acolo unde se va construi Mall-ul. Circa 27 de miliarde de lei vechi a primit municipalitatea pentru vânzarea terenurilor care cumulează peste 9500 mp. Autorităţile locale spun că în cel mult o lună vor începe lucrările la construcţia centrului comercial.

Autorităţile locale din Târgu Jiu au semnat ieri cu NEPI contractul de vânzare cumpărare a fâşiilor de teren de pe strada Termocentralei din Târgu Jiu. Pe aceste terenuri va fi înfiinţat de sud-africani un Mall. Lucrările la acest complex comercial vor începe într-o lună şi vor fi finalizate în primele luni ale anului viitor. “Acel complex comercial despre care vorbeam cu ceva timp în urmă se va construi la Târgu Jiu, probabil că după acest moment urmează ca într-o lună să înceapă cu organizarea de şantier şi să respecte programul, să respecte graficul astfel încât la anul, în 2014, de sărbătorile de Paşti, complexul respectiv să fie funcţional. În Complexul comercial pe care îl vor construi va funcţiona un supermarket Carrefour, un Mall şi un Mc Donalds”, a declarat Florin Cârciumaru, primarul din Târgu Jiu.   

Aproape 10.000 mp vânduţi de municipalitate

Fâşiile de teren din apropierea supermarketului Kaufland. pe care le-a vândut primăria sud africanilor pentru înfiinţarea Mall-ului, au însumat aproape 10.000 mp. Şi o parte din localnicii din zonă şi-au vândut terenurile, unii chiar casele. “Sunt circa 9530mp, sunt câteva fâşii de teren care au întregit o suprafaţă, nu este un teren unitar. Probabilitatea era mică să le folosească cineva mai bine decât în felul acesta. Alte persoane fizice, proprietare de teren, au vândut tot către această societate”, a precizat viceprimarul din Târgu Jiu, Aurel Popescu.    

Zeci de miliarde de lei vechi a primit municipalitatea în urma tranzacţiei cu terenurile. Încă nu s-a stabilit la ce investiţii vor fi folosiţi aceşti bani. „Primăria Târgu Jiu a primit astăzi în jur de 27 miliarde bani vechi, bani foarte necesari pentru investiţiile oraşului. Deocamdată nu ne-am orientat ce să facem cu banii pentru că programul de investiţii pe care noi îl avem pentru 2013, pentru 2014, în special 2013, avem şi sumele de bani alocate. Nu este o problemă pentru că noi de anul acesta deja prin documentaţie pregătim foarte multe proiecte de investiţii pentru 2014-2015”, a mai spus primarul Florin Cârciumaru.   

Vizualizări: 227

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: