Noi negocieri pentru CCM. Cu ce plusează administraţia CEO!

Prima victorie a sindicatelor la negocierea Contractului Colectiv de Muncă de la nivelul CE Oltenia. Administrația a venit cu noi propuneri, printre care și majorarea celor trei prime la 800 de lei, dar și acordarea unui voucher de vacanță și creșterea valorii tichetului de masă. Discuțiile vor fi finalizate până la finalul lunii martie. O nouă întâlnire are loc joi. De asemenea, tot joi are loc o discuție între Directorat și Consiliul de Supraveghere.

Sindicatele din minerit și energie sunt mulțumite de discuția din comisia de negociere de miercuri. Liderul sindical Cristian Lădaru spune că discuțiile au avansat, dar deocamdată nu este nimic bătut în cuie. Luni, administrația a propus majorarea veniturilor cu 2.200 de lei, iar miercuri a venit cu altă propunere. Liderii văd schimbări și în felul de comunicare al administrației, comparativ cu vechiul manager, Laurențiu Ciurel. Administrația le-a propus sindicatelor majorarea primelor, a tichetelor de masă și acordare de vouchere de vacanță. „Ușor-ușor începem să avansăm. Ne-a oferit cele trei prime de câte 800 de lei. Ne-au mai oferit tichete de masă de 12,5 lei în 2017, iar de anul viitor 15 lei. Dar este varianta oferită de administrația. Plus voucher de 1.000 de lei sau 500 voucher de vacanță și 500 cotă de cărbune“, a declarat președintele sindicatului de la Roșia.

 „Vrem să eliminăm discriminarea”

Sindicatele rămân ferme pe poziție, dar propunerea conducerii le-a dat speranțe. „Noi, sindicatele, am cerut prime de câte 1.000 de lei, tichete de masă de 15 lei, voucher de vacanță de 1000 de lei, eliminarea pe grila de salarizare a primului sfert pe fiecare meserie în parte, iar salariații să treacă pe prima clasă din al doilea sfert de grilă. Am cerut ca pe 2017 să fie cheltuielile cu salariile din 2016; legea ne permite. Am dori ca adaosul de 250 de lei să-l securizăm printr-un act adițional. Vrem să eliminăm discriminarea, pentru că unii au spor de fidelitate, alții spor de pericol, spor de carieră“, a declarat liderul sindical Cristian Lădaru.

Vizualizări: 5,731

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: