Primar supărat pe cetăţeni. Motivul!

Un primar din Gorj, aflat la primul mandat, se gândește serios să nu mai candideze în 2020. Ștefan Blideanu, primarul comunei Stănești, spune că vrea să facă treabă pentru comunitate, însă cetățenii nu-l ajută deloc. Primarul şi-a supărat alegătorii după ce le-a impus o taxă de salubrizare pe care până acum nu o plăteau.

Ștefan Blideanu a fost ales primar la Stănești în vara lui 2016 și este la primul mandat. Nu a trecut nici un an de la intrarea în primărie că deja se gândește să nu mai candideze pentru un nou mandat. Ștefan Blideanu a explicat ce nemulțumiri are. „Deși sunt la început de mandat, n-aș vrea să mai continui cu un alt mandat. Nu știu, sunt multe treburi care mă deranjează și câteodată nu pot să fac ce trebuie. Nu am colaborarea care trebuie. Poate vreau eu prea multe. Acum am pus o taxă de salubrizare de 5 lei pe lună de gospodărie și cetățenii sunt nemulțumiți, spun că de ce am pus-o”, a declarat primarul comunei Stănești. Blideanu spune că trebuia să introducă această taxă deoarece cheltuielile erau suportate până acum de primărie. Aproape 200 mii de lei plătea administrația locală, anual, pentru ridicarea gunoaielor de la porțile oamenilor. Mai mult decât atât, primarul spune că localnicii aruncă gunoaiele din gospodării la voia întâmplării și că nu poate face față acțiunilor de ecologizare. Are de gând să renunțe la taxă doar dacă nu vor mai fi aruncate gunoaiele pe marginea șanțului.

„Mai bine stau la pensie”

Ștefan Blideanu și-a propus să asfalteze, până la finalul mandatului, toate străzile din comună. A spus că în situația în care nu va reuși, sigur nu va mai candida. „Dacă nu reușesc cu asfaltarea ce mi-am propus, oricum plec. Nu mai stau, mai bine stau la pensie. Pentru că e greu. Toți cetățenii trebuie să înțeleagă că dacă nu ajută și nu participăm toți să facem ceva în comuna noastră, nu putem da înainte. Numai eu cu cinci angajați ai primăriei și 20 de asistați care au 16 ore pe lună nu se poate”, a conchis primarul din Stănești.   

Vizualizări: 5,464

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: