Norica Nicolai îl pupă în…păreri pe Sarkozy!

Cu toată strădania d-nei procuror- europarlamentar Norica Nicolai de a face ferfeniţă imaginea României pe televiziunile lui Vântu se pare că sunt reale şanse de a fi integraţi în spaţiul Schengen, unde nu prea ne vrea Sarkozy. La sfârşitul săptămânii trecute cele trei rapoarte analizate de Comisia Europeană n-au pus probleme nici măcar Franţei care neavând ce zice a mai cerut un timp pentru a se uita cu lupa pe ele. Este ştiută poziţia miniştrilor de interne ai Franţei şi Germaniei care s-au exprimat clar pentru amânarea aderării României la acest spaţiu elitist cum de asemenea este ştiută şi poziţia României, care a reclamat faptul că poziţia celor două ţări este dată de alte interese decât cele tehnice cerute de UE. În sprijinul României a sărit cine nu te aştepţi, Ungaria care a dat de înţeles că aderarea noastră la spaţiul Shengen se va face pe timpul mandatului său la preşedinţia Uniunii, adică până la sfârşitul lunii iunie 2011. Pentru că Germania n-a mai dat nici un semn negativ este foarte probabil ca Franţa, rămasă singură pe reduta lui NU să-şi reanalizeze poziţia şi să dea posibilitatea Comisiei Europene să întrunească consensul în ceea ce priveşte România, care din părerile specialiştilor stă oricum mai bine decât Bulgaria, cu care este la pachet şi chiar decât Grecia care este deja în spaţiu.

Ce-l mână pe Sarkozy în direcţia răcirii iremediabile a relaţiilor dintre ţara noastră şi a lui- Cred că doar un interes meschin legat de candidatura sa la alegerile viitoare. Pentru că altfel vorbind, ţara pe care mai vrea să o conducă odată este de departe leagănul unei civilizaţii pestriţe ce nu mai are în comun cu strălucirea imperiului de altădată decât istoria. În condiţiile în care în mai puţin de 50 de ani ţara lui Sarkozy a devenit un centru islamist găzduind circa 6 milioane de musulmani şi câteva milioane de africani, în condiţiile în care deja s-a confruntat cu atacuri teroriste, iar periferiile oraşelor franceze sunt stăpânite de magrebieni, cu o datorie publică de 1600 miliarde de euro, cu o stângă prea stângă şi o dreaptă prea la dreapta, Franţa are oricum mai multe probleme decât ne-am putea închipui noi vreodată, iar irascibilul Sarko nu pare a o stăpâni prea bine. Dacă Sarkozy va sacrifica tradiţionala bună înţelegere dintre Franţa şi România interesului său personal luându-şi drept adversar ţiganii români atunci singur dă apă la moară extremei drepte, reprezentată de fiica lui Le Pen care-i suflă rău în ceafă. În acest caz proverbul care spune: ”Apără-mă Doamne de prieteni că de duşmani mă apăr singur” este mai adevărat ca oricând.

În cazul în care România va adera la Schengen, după toate probabilităţile pe mandatul Ungariei, fac prinsoare că d-na procuror europarlamentar, Norica Nicolai se va duce la televizor şi ne va spune că datorită presiunilor făcute de domnia sa!

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: