Norma de hrană, amânată la Târgu Jiu

Banii de hrană ar putea întârzia pentru angajații Primăriei Târgu Jiu. Chiar dacă municipalitatea este obligată de lege să acorde această indemnizație pentru toți salariații, cum bugetul încă nu a fost aprobat, și negocierile cu sindicatele au fost amânate. Cel mai devreme, funcționarii ar putea primi norma de hrană abia în luna martie.

Anul 2019 a venit cu salarii majorate, tichete de vacanță obligatorii pentru toți angajații și indemnizație pentru hrană. Fiecare primărie este obligată să dea toate aceste facilități. Până acum, primarii nu știu nici pe ce bugete se vor baza, așa că au amânat luarea unei decizii în privința normei de hrană.

„Eu am angajate lucrări de 180 de miliarde de lei vechi. Dacă aș pierde, raportându-mă la sumele din 2018, tot ce am prevăzut pentru 2019 nu mai poate fi asigurat. Avem acele proiecte cu finanțare europeană. Trebuie să aloc partea de cofinanțare. Tichetele de vacanță și indemnizația de hrană sunt prevăzute pe lege ca fiind obligatorii. Pentru Primăria Târgu Jiu, nu e o sumă foarte mare, dar e prevăzută pe lege. Tichetele se dau anual, indemnizația de hrană o dai din momentul în care ai bugetul aprobat. Dacă ne sunt clarificate situațiile, discutăm de luna martie. Dacă se amână, amânăm și noi. Deja am amânat negocierile cu sindicatele”, a transmis primarul Marcel Romanescu.

Vizualizări: 1,853

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: