Normă de hrană pentru toţi funcţionarii

De la 1 decembrie 2018, fiecare funcţionar public va primi, lunar, în jur de 300 de lei normă de hrană. Prevederea este inclusă în legea salarizării unitare: „Începând cu 1 decembrie 2018, ordonatorii de credite acordă obligatoriu, lunar, indemnizaţii de hrană reprezentând a 12-a parte din două salarii de bază minime brute pe ţară garantate în plată”. Norma de hrană înlocuieşte vechile tichete de masă, acolo unde acestea erau acordate.

Primarii din Gorj nu ştiu de unde vor mai scoate şi aceşti bani. Mădălin Ungureanu, primarul din Băleşti, spune că este o piatră grea de gâtul bugetului local şi ia în calcul o reducere a salariilor celor 40 de angajaţi. „Vom încerca să identificăm sumele în bugetul local, este o piatră grea de gâtul bugetului”, a spus Ungureanu. „Micim coeficientul de salarizare şi aducem norma de hrană, să rămânem pe aceeaşi sumă”, este o variantă luată în calcul.

Primarul din Stăneşti, Ştefan Blideanu, a spus că nu a reuşit nici să dea voucherele de vacanţă. Acesta aşteaptă rectificarea de buget pentru a asigura salariile şi drepturile celor 18 salariaţi.

La Cîlnic, primarul Dumitru Vulpe spune că nu vor fi probleme. „Am ţinut cont de la jumătatea anului, când am făcut rectificare”, a spus Vulpe, care a menţionat că vor fi 16 funcţionari care vor beneficia de acest drept.

La Târgu Jiu este vorba de circa 500 de salariaţi. „Vom face o rectificare şi vom acorda sumele”, a spus Romanescu. „Sper să nu fim nevoiţi să reducem investiţiile pentru a acorda tot felul de drepturi”, a spus primarul de la Motru, Gigel Jianu, la Radio Infinit. La Motru este vorba de 195 de persoane care vor beneficia de acest drept.

Vizualizări: 3,422

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: