Avertisment: Se vor pierde banii pentru centura Târgu Jiului

Se vor pierde banii pentru centura Târgu Jiului! Este avertismentul lansat de fostul premier Victor Ponta. Acesta a ţinut să tragă un semnal de alarmă asupra proiectului care este blocat în prezent.

Șantierul este pustiu şi nici nu a fost demarată o nouă licitaţie pentru a duce varianta de ocolire la bun sfârşit. Un alt proiect finanţat pe vremea când Ponta era premier bate pasul pe loc. Vorbim de stadion, pentru care s-a promis un nou termen de finalizare.

Fostul premier Victor Ponta a anunţat, la Târgu Jiu, că şi-ar dori să fie finalizate două mari investiţii demarate în oraş: centura şi stadionul. Și dacă pentru stadion s-au găsit banii necesari pentru ca obiectivul să fie gata, lucrurile sunt mult mai complicate la varianta de ocolire. „Îmi doresc ca proiectele pe care le-am început şi nu s-au terminat în Gorj, să le văd totuşi finalizate. Stadionul încă nu e gata. Cunosc că n-au venit banii de la CNI. E păcat! Centura, ştiu foarte bine că s-a blocat şi nu s-a făcut nimic pentru deblocare. Mă refer la o nouă licitaţie sau orice altceva”, a spus Ponta.

În plus, deputatul a atenţionat că s-ar putea pierde banii alocaţi pentru realizarea celor 20 de kilometri de drum. Lucrările au demarat în 2014 şi trebuiau finalizate doi ani mai târziu. Au fost alocate, pentru acest proiect, circa 180 de milioane de lei. „Ne-am chinuit foarte mult pentru centură. O să pierdem banii. Dacă s-a blocat sau s-a reziliat, nu mai ştiu ce au făcut, că nu vor să spună, dar pierdem banii. Ne-am bucurat foarte tare de stadion. Doamna Dăncilă şi-a trecut, în rândul marilor realizări ale mandatului, stadionul de la Târgu Jiu. Nu cred că ştie unde e Târgu Jiul. Cred că s-a gândit că suntem în Valea Jiului. Doamna Dăncilă, cu geografia, nu este neapărat materia dumneaei favorită, dar nu ştie că stadionul nu e gata. Ea şi l-a trecut la realizări, dar nu e gata că vin bani de la CNI, dar n-au venit banii de la CNI pentru ce era de făcut în exterior”, a mai explicat Ponta.

În schimb, autorităţile vin cu o nouă promisiune. Stadionul din oraş va fi inaugurat până în luna iunie, anul viitor. „În această perioadă, urmează să fie desemnată firma care se va ocupa de lucrări. Amenajarea exterioară şi alte lucrări la canalizare ar trebui să dureze patru luni şi, cel târziu, în luna iunie, am putea vorbi despre o inaugurare a stadionului din Târgu Jiu”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

Vizualizări: 1,451

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: