Norvegia pune la bătaie zeci de posturi de inginer

Inginerii din judeţul nostru sunt în această perioadă la mare căutare, însă nu în Gorj, ci în Norvegia. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj pune la bătaie prin serviciul de ocupare Eures, 21 de posturi de inginer  la Oslo, pe salarii de zeci de mii de euro. În Gorj însă există un singur post de acest gen disponibil, iar numărul şomerilor a ajuns deja la 10.976. Cei mai interesaţi de aceste posturi par să fie tinerii care au absolvit recent Facultatea de Inginerie însă visurile le sunt spulberate de angajatorul norvegian care cere cinci ani de experienţă în domeniu.

Inginerii din Gorj au acum posibilitatea să plece pe acelaşi post în Norvegia însă pe un salariu ce depăşeşte cu mult pe cel care îl câştigă aici. Serviciul de Ocupare Eures anunţă 21 de posturi de inginer în diferite domenii de activitate ce aşteaptă să fie ocupate. ”Sunt căutaţi ingineri în diverse domenii precum: inginer construcţii, inginer electrician, inginer control sistem, inginer mecanic, inginer proces, inginer planificator, inginer analist, inginer structurist, arhitect, manager achiziţii. Perioada contractului este nedeterminată”, a declarat Ana Maria Niculescu, purtătorul de cuvânt al AJOFM Gorj.

Angajatorul norvegian cere cinci ani de experienţă în domeniu precum şi cunoaşterea unor programe specifice fiecărui post în parte. În schimb, oferă salarii cuprinse între 50.000 şi 100.000 de euro în funcţie de experienţă şi competenţe.

În Gorj, un singur post de inginer vacant

Cei mai interesaţi de aceste posturi par a fi tinerii şi asta pentru că în Gorj există un singur post disponibil. În fapt, Gorjul stă foarte prost la categoria locuri de muncă pentru absolvenţii de studii superioare. Dovadă sunt cei 10.976 de şomeri gorjeni. ”Am absolvit Facultatea de Inginerie de la Brâncuși şi nici până azi nu am găsit un loc de muncă. Sigur că aș pleca dar se cer cinci ani de experienţă iar eu nu am cum să am experiență dacă nu mă angajează nimeni”, a declarat Lucian Negomireanu, absolvent.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: