Gorjenii, alarmați de apariția șacalilor

Situație alarmantă în comuna gorjeană Dănești, acolo unde mai mulți localnici susțin că șacalii le-au intrat în gospodării și le-au omorât păsările și animalele. Sunt și cetățeni care susțin că au văzut șacali în pădurile din zonă. Primarul din localitate a luat legătura cu pădurarii care nu au informații că în zonă ar fi apărut aceste animale despre care în ultimii ani s-a tot vorbit.

Mare i-a fost uimirea unui localnice din comuna Dănești să constate că zeci de păsări au fost atacate, crede femeia, de șacali. ”Mi-am găsit toate păsările din curte atacate și sunt vreo 24 la număr. Vecinii mei au găsit și ei găinile tot în acest mod, moarte, și spun că au văzut sărind din ograda lor șacali, după cum i-au descris. Dacă cineva este în situația noastră vă rugăm să ne unim ca să putem înainta solicitări de rezolvare a acestei probleme. Altfel, o să rămânem cu ogrăzile goale după multă trudă. Aceste jivine au mai fost văzute și în amiaza mare de către ciobani care pasc vacile și oile în zonă”, a povestit femeia pe pagina de socializare.

Primarul din localitate susține că a fost informat cu privire la acest fenomen, dar nu are confirmarea pădurarilor. ”Nu știu ce să vă spun la acest moment. Mi-au spus câțiva cetățeni că au văzut doi șacali în pădure. Eu am luat legătura cu pădurarii care spun că nu există așa ceva, că ei nu au văzut nimic”, a precizat primarul din Dănești, Emilian Rusu.

Se pare că șacali au fost văzuți în mai multe comune din județul Gorj, printre care se numără și localitatea Turcinești.

Vizualizări: 2,985

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: