Amenzi contestate după distrugerile din Cheile Sohodolului

Obștea Runcu a contestat ambele amenzi pe care le-a primit de la comisarii de mediu. Este vorba de două sancțiuni în valoare de peste 100 de mii de lei. Prima a fost aplicată din cauza unor stânci distruse cu intenție de un transportator de lemne, iar cea de-a doua pentru că Garda de Mediu a găsit mai multe drumuri forestiere construite fără niciun aviz.

Primele nereguli au ieșit la iveală după ce comisarii de mediu s-au autosesizat și au mers în control. Așa au descoperit în Cheile Sohodolului că au fost distruse mai multe stânci ca să aibă loc pe drum camionale încărcate cu lemne.

Și problemele nu s-au oprit aici. Comisarii de mediu au amendat Obștea Runcu în două rânduri în doar câteva zile. „Este arie protejată și Sit Natura 2000. Am aplicat acolo o primă amendă de 50 de mii de lei. Am găsit responsabil proprietarul de obște din acea zonă. Am continuat cercetările și am mai depistat și alte drumuri forestiere făcute ilegal, fără avize. Și în acest caz, am aplicat o sancțiune în valoare de 60 de mii de lei”, a declarat Gheorghe Sanda, comisarul șef al Gărzii de Mediu Gorj.

De cealaltă parte, cei de la obște nu se consideră vinovați nici pentru rocile distruse și nici pentru drumurile descoperite de Garda de Mediu. În plus, obștea a decis să conteste în instanță ambele sancțiuni. „Am contestat ambele amenzi. Vedem ce spune instanța. S-au spart rocile, dar de un agent economic, nu de Obște. Nu pot să țin oamenii să păzească un drum de 30 de kilometri ca să nu spargă nimeni rocile”, a declarat președintele Obștei Runcu, Cosmin Arbagic. (A.A.)

Galerie foto




Vizualizări: 826

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: