Spitalele caută bani pentru materiale de protecție. Prețurile au explodat din nou!

Odată ce numărul de cazuri de Covid 19 a crescut, au fost majorate și prețurile la materialele sanitare. Simt această criză din nou unitățile medicale din județul Gorj care se văd nevoite să refacă stocurile de echipamente de protecție. Prețurile măștilor au explodat din nou, iar spitalele caută bani să cumpere materiale.

Spitalul Covid din județul Gorj are nevoie de 300 de mii de lei în fiecare lună ca să facă stocul de materiale sanitare. Bani pe care managerul unității medicale nu știe de unde îi va obține. Cert este că, odată ce s-au înmulțit cazurile de Covid 19, au crescut și prețurile echipamentelor de protecție.

Așa s-a ajuns, de exemplu, ca o mască să fie mai scumpă cu aproape doi lei în ultimele două săptămâni. „Pe noi ne vor costa aproape 3 miliarde de lei vechi pe lună numai materialele sanitare. Ceea ce este o valoare mare și nu știu de unde să fac rost de acești bani. Procedura este să faci achiziții, dar achizițiile le faci dacă ai bani. Managerii trebuie să se descurce! Nu știu de unde voi lua banii. Voi apela la Ministerul Sănătății, la alte instituții care ne pot ajuta. Au fost multe instituții și oameni care ne-au ajutat până acum. Costurile acestor materiale sunt mari. Dureros că au scăzut prețurile acestor materiale până acum două săptămâni. Acum iar au explodat. O mască acum două săptămâni era în jur de 3 lei, astăzi este 4,5 lei”, a mai spus Tîrziu, la Emi TV.

Vizualizări: 2,421

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: