Primăria are voie să spele operele lui Brâncuşi

Primăria Târgu Jiu a scăpat basma curată după ce anul trecut operele lui Brâncuşi au fost spălate cu un jet de apă sub presiune.

Autorităţile locale spun că raportul comisiei care a verificat operele nu interzice spălarea Ansamblului Brâncuşi. „Comisia care a venit la Târgu Jiu pentru a verifica starea operelor din piatră a finalizat raportul, dar este de datoria Ministerului Culturii să-l facă public. Pot să vă informez că nu s-a întâmplat nimic rău în ceea ce priveşte structura operelor din piatră. Operele s-au spălat şi se vor mai spăla şi pe viitor, dar numai că presiunea folosită de acel operator nu a fost cea indicată de cartea tehnică. Nu este interzis să se spele o operă din piatră, numai că trebuie respectată presiunea. Îmbucurător este că după raportul respectiv Comisia a ajuns la concluzia că nu s-a întâmplat nimic rău pentru opere în ceea ce priveşte structura”, a declarat Florin Cârciumaru.

Primarul a anunţat, totodată, vizita la Târgu Jiu a Comisiei UNESCO, în toamnă. „Legat de înscrierea Ansamblului de la Târgu Jiu pe lista UNESCO pot să spun că lucrurile sunt destul de avansate în bine. Dosarul depus de noi a fost verificat şi acceptat. Urmează ca în perioada septembrie-octombrie, comisia să fie prezentă la Târgu Jiu pentru a verifica şi la faţa locului cele prezentate de noi în dosar. Deci, o comisie UNESCO va vizita Ansamblul Constantin Brâncuşi”, a menţionat Cârciumaru.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: