Condiţii de studiu mai bune pentru elevii Colegiului Tehnic Motru

Cursanţii Colegiului Tehnic din Motru vor putea studia în condiţii mai bune începând cu anul şcolar viitor. În prezent se lucrează de zor la modernizarea sălii de sport, o parte din clasele liceului au fost deja recondiţionate şi recent a fost inaugurat un nou amfiteatru. Cantina unităţii a fost utilată cu aparatură nouă, iar căminul este pregătit pentru a găzdui elevii din alte localităţi, chiar de la alte unităţi de învăţământ de pe raza municipiului.

Cea mai importantă investiţie pe care o face conducerea Colegiului Tehnic din Municipiul Motru în această perioadă este recondiţionarea vechii săli de sport a unităţii. Liceul numără la această dată nu mai puţin de 1600 de elevi şi se impunea modernizarea vechii clădiri sportive. Unitatea va fi recondiţionată pe perioada vacanţei, astfel încât în anul şcolar 2014-2015, elevii să poată urma orele de sport în cele mai bune condiţii. “Cred că orice şcoală îşi doreşte ca în fiecare an, la începutul cursurilor, să aştepte copiii în condiţii foarte bune pentru desfăşurarea unui proces instructiv-educativ de calitate. Sunt foarte mulţumită că în toamnă o să aşteptăm copiii cu o sală de sport foarte modernă, cu toate dotările posibile. Activităţile sportive trebuie să se desfăşoare în condiţii de maximă siguranţă. Firma care se ocupă de această lucrare, o lucrare de peste 200 mii lei, a dat totul jos. Începând de la băi, pereţi, uşi. Va fi specific sălilor de sport, cu toate materiale posibile. Noutatea este că vor putea copiii să se schimbe, să facă un duş după ora de sport, ceea ce în sala mare nu este posibil în acest moment”, a declarat Niculina Chiţulescu, directorul Colegiului Tehnic Motru.

Domeniul liceului este de circa 2 hectare şi este o adevărată oază de verdeaţă.

Cantina, şcoala şi căminul, pregătite pentru noul an şcolar

Cei care urmează cursurile în cadrul Colegiului Tehnic Motru şi sunt din alte localităţi pot să se cazeze la căminul unităţii. Aici vor putea locui în condiţii decente, apă cladă fiind în permanenţă. Taxa este de doar 60 de lei pe lună. Cei care doresc, pot lua masa de prânz şi de seară, contra-cost, în cadrul cantinei care a fost recent utilată cu aparatură nouă. “Masa este foarte bine gătită. La cantină servesc masa chiar şi unii profesori. Este 7 lei prânzul, care conţine ciorbă, felul doi şi un fruct sau un dulce întotdeauna, iar masa de seară este de 3 lei, dar este o masă săţioasă. Avem de multe ori şi sponsorizări de alimente, fructe şi suplimentăm de multe ori aceste mese”, a precizat directorul colegiului.

Recent, mobilierul din 7 clase de curs ale liceului a fost schimbat. Băncile au fost recondiţionate, iar uşile au fost schimbate. Totodată, la premierea elevilor olimpici a fost inaugurat şi noul amfiteatru al liceului.

7 clase de a IX-a înfiinţate în cadrul liceului

În anul şcolar viitor, absolvenţii de gimnaziu din Motru şi nu numai vor putea opta pentru una din cele 7 clase de a IX-a înfiinţate. Este vorba de câte o clasă de tehnician operator tehnică de calcul, tehnician în automatizări, tehnician în instalaţii electrice, tehnician în industrie alimentară şi alte 3 clase de tehnician mecanic pentru întreţinere şi reparaţii. Totodată, va fi înfiinţată o clasă de şcoală profesională pe specializarea sudor, cu o durată a studiilor de 3 ani. Vor fi înfiinţate şi clase de a X-a, pentru elevii care după ce finalizează clasa a IX-a liceu doresc să opteze pentru şcoala profesională cu durata de 2 ani, dacă sunt atraşi de una dintre cele două meserii propuse: mecanic auto şi tehnician industrie alimentară. Mai mult, va mai fi creată şi o clasă de maistru electromecanic aparate de măsură şi automatizări, fără taxă. În acest caz, înscrierile încep în luna septembrie. 

Vizualizări: 207

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: