Contractul din CEO ar putea fi semnat astăzi

Noul Contract Colectiv de Muncă de la nivelul CE Oltenia va fi semnat, cel mai probabil, luni, 30 martie, aşa cum s-au angajat sindicatele în faţa ministrului Andrei Gerea. Negocieri au avut loc şi în weekend.

Noul Contract Colectiv de Muncă de la nivelul CE Oltenia ar putea fi semnat pe 30 martie. Cel puţin asta crede liderul sindical Constantin Creţan, singurul care a putut fi contactat telefonic ieri. Acesta a spus că negocierile au avansat foarte mult şi există posibilitatea să fie respectat termenul asumat în Protocolul semnat la Ministerul energiei.

Creţan susţine că în contract sunt „drepturile din 2014“, dar fără prima de vacanţă, bilete de odihnă, alimentaţia de protecţie. În locul primei de vacanţă se va acorda suma de 250 de lei lunar, la salariu. În locul alimentaţiei de protecţie, oamenii vor tichete, mai spune Creţan.

Au fost discuţii şi pe marginea planului de restructurare. Complexul vrea să dea afară, de la 1 iunie, 2.133 de persoane. Angajaţii vor primi între 2 şi şase salarii compensatorii. Unii sindicalişti au cerut ca primii pe lista de concediaţi să fie angajaţii care au mai beneficiat şi altă dată de plăţi compensatorii, dar şi cei care au fost angajaţi în ultimii doi ani.

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: