Noul depozit de cărbune de la Roșia a fost inaugurat - FOTO

Complexul Energetic Oltenia a inaugurat vineri noul depozit de cărbune de la Cariera Roşia, care va alimenta în această iarnă cu combustibil termocentrala din Rovinari. Au fost invitați oficiali din Ministerul Energiei, Consiliul Județean Gorj, Instituția Prefectului, Agenția pentru Protecția Mediului și Garda de Mediu, de la Inspectoratul Teritorial de Muncă, primăriile Rovinari și Fărcășești, dar și reprezentanți ai firmelor care au lucrat la noul depozit: Uzimet Industry, Artego, Grimex, MARSAT, Trefo, Armeanca Prest.

Complexul Energetic Oltenia a investit 60 de milioane de lei pentru realizarea depozitului care ar fi trebui finalizat de câțiva ani. 

Vechiul depozit a fost închis pentru că nu îndeplinea normele de mediu. Acesta era prea aproape de blocurile din Rovinari, localnicii fiind afectați atât de praf, cât și de zgomot și trepidații.

Rămâne însă de văzut dacă va fi destul cărbune pentru a umple depozitul, câtă vreme sunt mari probleme cu fronturile de lucru în toate carierele miniere ale Complexului Energetic Oltenia.

Galerie foto




Vizualizări: 4,511

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: