Noul viceprimar din Dăneşti, adversar recunoscut al primarului

Liberalul Alexandru Lupulescu a fost ales viceprimar al comunei Dăneşti. Este vorba de tatăl patronului Lexistar. Acesta a mai ocupat această funcţie şi în trecut. Numirea lui în funcţia de viceprimar a fost decisă în şedinţa de consiliu local care a avut loc marţi, 1 octombrie, fiind ales cu opt voturi din 13. Acesta a avut şi un contracandidat susţinut de primar.

Curios este faptul că USL are doar cinci din cei 13 consilieri locali, lucru care se pare că nu a fost un impediment pentru alegerea lui Alexandru Lupulescu, consilier local de la PNL. Liberalul a fost ales cu sprijinul consilierilor de la UNPR, UPSC şi PP-DD.

Comuna Dăneşti nu avea viceprimar. Noul adjunct al primarului îşi va începe activitatea de luni, 7 octombrie.“La propunerea consiliului local, a fost ales noul viceprimar. Este vorba de domnul Alexandru Lupulescu, ales cu o majoritate a consilierilor în funcţie. Au fost 8 voturi pentru din 13. A mai fost o propunere pentru domnul consilier Filimon Groşanu, propunere făcută tot de consiliul local”, a spus Claudia Popa, secretarul comunei Dăneşti.

Contracandidatul lui Lupulescu pentru funcţia de viceprimar este de la Partidul România Mare. Primarul de la Dăneşti, Emilian Rusu, este democrat-liberal, rămâne de văzut cum va convieţui cu liberalul Lupulescu. În penultimul mandat al acestuia la primăria Dăneşti, liberalul a fost înlăturat din funcţia de viceprimar de consilierii PDL şi PSD.

Surse politice susţin că partidele se înţeleseseră să nu mai fie viceprimar la Dăneşti, pentru că nu s-a putut constitui o majoritate. Dar, primarul a încălcat înţelegerea şi l-a propus prin surprindere pe peremist, însă nu i-a ieşit jocul. Deranjaţi de atitudinea primarului, consilierii au ales să îi bage în primărie unul dintre cei mai mari adversari.

Vizualizări: 209

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: